MYLARA Skincare Tips

KENALI TEKSTUR PRODUK ANDA

Orked

๐‘ฒ๐‘ฌ๐‘ต๐‘จ๐‘ณ๐‘ฐ ๐‘ป๐‘ฌ๐‘ฒ๐‘บ๐‘ป๐‘ผ๐‘น ๐‘ท๐‘น๐‘ถ๐‘ซ๐‘ผ๐‘ช๐‘ป ๐‘จ๐‘ต๐‘ซ๐‘จ Cara pakai ikut step, mesti lah dari tekstur yang light sampai ke tekstur yang thin. Betul tak? kot ada yang pakai terbalik tu dah boleh kot betul kan balik sampai bila nak pakai tak ikut step? Haa

Read more →


PERIKSA WARNA URAT NADI KORANG!

Orked

๐’๐ข๐š๐ฉ๐š ๐ง๐š๐ค ๐ญ๐š๐ก๐ฎ ๐”๐๐ƒ๐„๐‘๐“๐Ž๐๐„ ๐ค๐ฎ๐ฅ๐ข๐ญ ๐ค๐จ๐ซ๐ ? Ce periksa warna nadi korg jap, kaler apa? Infooooo sikit ๐Ÿ˜‰ sebab apa kena tahuuu undertone skin korg? Sebeb dengan undertone korg boleh pilih warna baju/kasut/lipstick even fou

Read more →


HOW TO KNOW IF YOU HAVE FUNGAL ACNE

Orked

Selamat Hari Selasa! harini kita nak cerita mengenai ๐—™๐˜‚๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—น ๐—”๐—ฐ๐—ป๐—ฒ. Siapa pernah dgar? Tahu tak apa tu fungal acne? #๐˜ช๐˜ฏ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜บ๐˜ญ๐˜ข๐˜ณ๐˜ข ๐—™๐˜‚๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—น ๐—”๐—ฐ๐—ป๐—ฒ adalah jangkitan kulat yang tumbuh berlebihan pada wajah. Kenapa ia terjadi? Seba

Read more →


5 BUAH YANG MEMBUATKAN KULIT GLOWING

Orked

Happy wednesday ! Hello cantik! Siapa nak ada kulit cantik berseri tanpa melabur duit banyak2? Senang je, perbetukkan diet korg... Plusss jangan buat2 lupa nak makan extra buah buahan... Penjagaan kulit memang baik untuk kulit tetapi perlu seimbang

Read more →


APA PERBEZAAN DAY CREAM DAN NIGHT CREAM

Orked

๐—”๐—ก๐—ง๐—”๐—ฅ๐—” ๐Ÿฎ ๐—œ๐—ง๐—˜๐—  ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—ง๐—œ๐—ก๐—š ๐—จ๐—ก๐—ง๐—จ๐—ž ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—๐—”๐—š๐—”๐—”๐—ก ๐—›๐—”๐—ฅ๐—œ๐—”๐—ก ๐—ž๐—จ๐—Ÿ๐—œ๐—ง ๐—ช๐—”๐—๐—”๐—› ๐—”๐—ก๐——๐—” Uishhhh, mudahnyaaa nak jaga skin kan? kalau malas camne nak cantik ๐— ๐—”๐—ง๐—ง๐—˜ ๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—™๐—˜๐—–๐—ง ๐—–๐—– ๐—–๐—ฅ๐—˜๐—”๐—  ๐—ฆ๐—ฃ๐—™๐Ÿฏ๐Ÿฑ Krim perawatan

Read more →


TANDA-TANDA PENUAAN DIRI

Orked

Ce check balik kat muka korg, ada tak? Pastuuu kalau adaaaa kann caneeeee nak atasiii nii nak kulit cantik jugakkk nak kulit tegang jugak!! 1. Cuba Mylara 2. Cuba Mylara 3. Cuba Mylara Org cakap nak doa ni kena ulang 3 kali tau, afdal. Hahaha mana t

Read more →


BANGUN DARI TIDUR DENGAN "GLASS SKIN"

Orked

Siapa suka bangun tidur tgahari? kalau korg bangun tgahari korg tak boleh ikut tips ni ๐Ÿ˜‚ #teambangunlambat #kejelewatmalam #teambujang So macam mana nak bangun dengan โ€œ๐—ด๐—น๐—ฎ๐˜€๐˜€ ๐˜€๐—ธ๐—ถ๐—ปโ€ niiii gaisss?? Haaa dah baca takkk atas tuuu?? Ke nak la

Read more →


LELAKI PAKAI SKINCARE ?

Orked

Siapa setujuuuu lelaki pun kena pakai skincare?? Nahhh!!! ๐—ฆ๐—ž๐—œ๐—ก๐—–๐—”๐—ฅ๐—˜ ๐—ฅ๐—ข๐—จ๐—ง๐—œ๐—ก๐—˜ โ€œ๐—”๐—ก๐—ง๐—œ - ๐—Ÿ๐—˜๐—–๐—˜๐—›โ€ โ€”-> swipeeeee the photooooooo!! Khas untuk para lelaki di luar sana korg jangan ingat perempuan je kena jaga skin tau. Kalau korg jaga

Read more →


JERAWAT REMAJA VS JERAWAT DEWASA

Orked

Read more →


SKINCARE PULANG SEKOLAH UNTUK REMAJA

Orked

Korg balik sekolah, tapi petang ada aktiviti lagi?? Tapiii nak kekal cantik jugak? ok meh i ajar cara still boleh nampak cantik even nak cepat 1. Cuci muka dulu, GLOWING CLEANSER. 2. Sunscreen, MATTE PERFECT CC CREAM. 3. Melembabkan dan mengglowing

Read more →


OILY SKIN ANALYSIS

Orked

๐™พ๐š’๐š•๐šข ๐šœ๐š”๐š’๐š—?? ๐™พ๐š‘ ๐š—๐š˜๐š˜!!! #infomylara Apa kesan oily skin pada skin korg? Jom baca bawah ni. 1. Muka berkilat terutamanya kawasan T-zone 2. Pori pori besar 3. Sering breakout Tambahan lagiiii gaisss!!! 1. Mudah berjerawat, whitehead & black

Read more →


5 JENIS BEKAS JERAWAT YANG WAJIB KORANG TAHU

Orked

๐—”๐—ฃ๐—” ๐—ง๐—จ ๐Ÿฑ ๐—๐—˜๐—ก๐—œ๐—ฆ ๐—•๐—˜๐—ž๐—”๐—ฆ ๐—Ÿ๐—จ๐—ž๐—” ๐—ฃ๐—”๐——๐—” ๐—ช๐—”๐—๐—”๐—›?? ๐๐ข๐ ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ๐š๐ฌ๐ข : Pigmentasi adalah perubahan warna kulit seseorang yang disebabkan adanya penyakit atau perubahan warna yang lebih gelap (hyperpigmentation) atau lebih terang

Read more →


MITOS TENTANG TONER

Orked

๐— ๐—œ๐—ง๐—ข๐—ฆ ๐—ง๐—ข๐—ก๐—˜๐—ฅ - betul ke ada perkara pasal toner yang korg tak boleh percaya bulat-bulat? Masa korg pakai toner, perasan tak kat kapas ada kotor lagi? Even dah cuci muka tau masa tu gais, so disebabkan perkara ni ramai yg anggap toner tu pem

Read more →


CARA MENJAGA JERAWAT YANG PECAH

Orked

CARA JAGA JERAWAT YANG PECAH Korg mesti suka picit2 jerawat kan? Haaa tapi korg tahu tak kalau jerawat dah pecah tu macam mana nak jaga dia? Haa bukan stakat jerawat ada je kena jaga, jerawat dah pecah atas sebab sendiri atau benda lain pun kena jag

Read more →


5 MASALAH KULIT YANG KORANG KENA AMBIL TAHU

Orked

๐Ÿ“ ๐Œ๐€๐’๐€๐‹๐€๐‡ ๐Š๐”๐‹๐ˆ๐“ ๐˜๐€๐๐† ๐Š๐Ž๐‘๐† ๐Š๐„๐๐€ ๐€๐Œ๐๐ˆ๐‹ ๐“๐€๐‡๐” #๐ข๐ง๐Ÿ๐จ๐ฆ๐ฒ๐ฅ๐š๐ซ๐š Antaranya adalah : 1. BLACKHEAD 2. WHITEHEAD 3. PAPULA 4. PUSTULA 5. NODUL Yang mana antara masalah atas ni korg ada alami skrg? And korg tahu tak Myla

Read more →


SLEEPING MASK VS NIGHT CREAM

Orked

๐—ฆ๐—Ÿ๐—˜๐—˜๐—ฃ๐—œ๐—ก๐—š ๐— ๐—”๐—ฆ๐—ž ๐˜ƒ๐˜€ ๐—ก๐—œ๐—š๐—›๐—ง ๐—–๐—ฅ๐—˜๐—”๐—  . Mana yang lagi sesuai dengan skin korg? Tapi apa perbezaannya kan? ๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค” . Dedua item ni digunakan waktu malam sebelum korg tidur ๐Ÿคค . . ๐—ก๐—ถ๐—ด๐—ต๐˜ ๐—–๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐—บ atau krim malam berfungsi sebagai

Read more →


3 FAVOURITE SPOT JERAWAT DI WAJAH DAN PENYEBABNYA

Orkid

Kenapa Mylara selalu bincangkan ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—ท๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐˜? โ€”> sebab ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—ท๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐˜ ni bukan saja isu pada remaja, tapi orang dewasa pun mengalaminya. Mana ada skin tak pernah tumbuh jerawat? Betul tak? โ€”> Maksud jerawat pun berbez

Read more →


What is MILIA?

Orked

๐—ช๐—ต๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—  ๐—œ ๐—Ÿ ๐—œ ๐—” ? #๐˜ช๐˜ฏ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜บ๐˜ญ๐˜ข๐˜ณ๐˜ข โ€œ๐— ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ฎ ๐—ฆ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฑโ€ atau turut dikenali sebagai โ€œOil Seedโ€ dimana apabila disentuh, di dalamnya seolah-olah mengandungi sesuatu kerana dipenuhi sisa keratin. Untuk pengetahuan semua, โ€œMilia Seed

Read more →


KULIT GELAP + PORI-PORI BESAR? ATASI HANYA DENGAN 6 LANGKAH MUDAH!

Orkid

๐—จ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ : ๐—ฃ๐—ผ๐—ฟ๐—ถ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฎ๐—ฟ + ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฝ = ๐—ง๐—”๐—ž ๐—š๐—Ÿ๐—ข๐—ช๐—œ๐—ก๐—š ๐Ÿคฉ So korg yg ada masalah ni, kena pakai -> ๐—–๐—ข๐— ๐—•๐—ข ๐—”๐—ฑ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ฆ๐—ฒ๐˜ ๐—ช๐—ต๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด + ๐—ฃ๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ๐—ฒ๐—ฐ๐˜ ๐—š๐—น๐—ผ๐˜„ ๐—ฆ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—บ โœจ 6 item sempurna, untuk korg yang

Read more →


CAPAI KULIT IMPIAN ANDA DENGAN BANTUAN MYLARA!

Orkid

Hello princess nak skin cantik? Jom tengok flow chart atas ni, korg kat part yg mana? โ€”> Awak nak putih jeke? atau โ€”> Awak nak putih glowing? ๐Ÿคฉ Flow chart atas ni memudahkan korg untuk pilih korg kena pakai apa kat MYLARA ni โœจ kalau taknak

Read more →