Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 62! Sayangi Malaysiaku! Shop Now!

MYLARA Skincare Tips

APA PERBEZAAN DAY CREAM DAN NIGHT CREAM

Orked

๐—”๐—ก๐—ง๐—”๐—ฅ๐—” ๐Ÿฎ ๐—œ๐—ง๐—˜๐—  ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—ง๐—œ๐—ก๐—š ๐—จ๐—ก๐—ง๐—จ๐—ž ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—๐—”๐—š๐—”๐—”๐—ก ๐—›๐—”๐—ฅ๐—œ๐—”๐—ก ๐—ž๐—จ๐—Ÿ๐—œ๐—ง ๐—ช๐—”๐—๐—”๐—› ๐—”๐—ก๐——๐—” Uishhhh, mudahnyaaa nak jaga skin kan? kalau malas camne nak cantik ๐— ๐—”๐—ง๐—ง๐—˜ ๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—™๐—˜๐—–๐—ง ๐—–๐—– ๐—–๐—ฅ๐—˜๐—”๐—  ๐—ฆ๐—ฃ๐—™๐Ÿฏ๐Ÿฑ Krim perawatan

Read more →


TANDA-TANDA PENUAAN DIRI

Orked

Ce check balik kat muka korg, ada tak? Pastuuu kalau adaaaa kann caneeeee nak atasiii nii nak kulit cantik jugakkk nak kulit tegang jugak!! 1. Cuba Mylara 2. Cuba Mylara 3. Cuba Mylara Org cakap nak doa ni kena ulang 3 kali tau, afdal. Hahaha mana t

Read more →


BANGUN DARI TIDUR DENGAN "GLASS SKIN"

Orked

Siapa suka bangun tidur tgahari? kalau korg bangun tgahari korg tak boleh ikut tips ni ๐Ÿ˜‚ #teambangunlambat #kejelewatmalam #teambujang So macam mana nak bangun dengan โ€œ๐—ด๐—น๐—ฎ๐˜€๐˜€ ๐˜€๐—ธ๐—ถ๐—ปโ€ niiii gaisss?? Haaa dah baca takkk atas tuuu?? Ke nak la

Read more →


LELAKI PAKAI SKINCARE ?

Orked

Siapa setujuuuu lelaki pun kena pakai skincare?? Nahhh!!! ๐—ฆ๐—ž๐—œ๐—ก๐—–๐—”๐—ฅ๐—˜ ๐—ฅ๐—ข๐—จ๐—ง๐—œ๐—ก๐—˜ โ€œ๐—”๐—ก๐—ง๐—œ - ๐—Ÿ๐—˜๐—–๐—˜๐—›โ€ โ€”-> swipeeeee the photooooooo!! Khas untuk para lelaki di luar sana korg jangan ingat perempuan je kena jaga skin tau. Kalau korg jaga

Read more →


JERAWAT REMAJA VS JERAWAT DEWASA

Orked

Read more →


SKINCARE PULANG SEKOLAH UNTUK REMAJA

Orked

Korg balik sekolah, tapi petang ada aktiviti lagi?? Tapiii nak kekal cantik jugak? ok meh i ajar cara still boleh nampak cantik even nak cepat 1. Cuci muka dulu, GLOWING CLEANSER. 2. Sunscreen, MATTE PERFECT CC CREAM. 3. Melembabkan dan mengglowing

Read more →


OILY SKIN ANALYSIS

Orked

๐™พ๐š’๐š•๐šข ๐šœ๐š”๐š’๐š—?? ๐™พ๐š‘ ๐š—๐š˜๐š˜!!! #infomylara Apa kesan oily skin pada skin korg? Jom baca bawah ni. 1. Muka berkilat terutamanya kawasan T-zone 2. Pori pori besar 3. Sering breakout Tambahan lagiiii gaisss!!! 1. Mudah berjerawat, whitehead & black

Read more →


5 JENIS BEKAS JERAWAT YANG WAJIB KORANG TAHU

Orked

๐—”๐—ฃ๐—” ๐—ง๐—จ ๐Ÿฑ ๐—๐—˜๐—ก๐—œ๐—ฆ ๐—•๐—˜๐—ž๐—”๐—ฆ ๐—Ÿ๐—จ๐—ž๐—” ๐—ฃ๐—”๐——๐—” ๐—ช๐—”๐—๐—”๐—›?? ๐๐ข๐ ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ๐š๐ฌ๐ข : Pigmentasi adalah perubahan warna kulit seseorang yang disebabkan adanya penyakit atau perubahan warna yang lebih gelap (hyperpigmentation) atau lebih terang

Read more →


MITOS TENTANG TONER

Orked

๐— ๐—œ๐—ง๐—ข๐—ฆ ๐—ง๐—ข๐—ก๐—˜๐—ฅ - betul ke ada perkara pasal toner yang korg tak boleh percaya bulat-bulat? Masa korg pakai toner, perasan tak kat kapas ada kotor lagi? Even dah cuci muka tau masa tu gais, so disebabkan perkara ni ramai yg anggap toner tu pem

Read more →


CARA MENJAGA JERAWAT YANG PECAH

Orked

CARA JAGA JERAWAT YANG PECAH Korg mesti suka picit2 jerawat kan? Haaa tapi korg tahu tak kalau jerawat dah pecah tu macam mana nak jaga dia? Haa bukan stakat jerawat ada je kena jaga, jerawat dah pecah atas sebab sendiri atau benda lain pun kena jag

Read more →


5 MASALAH KULIT YANG KORANG KENA AMBIL TAHU

Orked

๐Ÿ“ ๐Œ๐€๐’๐€๐‹๐€๐‡ ๐Š๐”๐‹๐ˆ๐“ ๐˜๐€๐๐† ๐Š๐Ž๐‘๐† ๐Š๐„๐๐€ ๐€๐Œ๐๐ˆ๐‹ ๐“๐€๐‡๐” #๐ข๐ง๐Ÿ๐จ๐ฆ๐ฒ๐ฅ๐š๐ซ๐š Antaranya adalah : 1. BLACKHEAD 2. WHITEHEAD 3. PAPULA 4. PUSTULA 5. NODUL Yang mana antara masalah atas ni korg ada alami skrg? And korg tahu tak Myla

Read more →


SLEEPING MASK VS NIGHT CREAM

Orked

๐—ฆ๐—Ÿ๐—˜๐—˜๐—ฃ๐—œ๐—ก๐—š ๐— ๐—”๐—ฆ๐—ž ๐˜ƒ๐˜€ ๐—ก๐—œ๐—š๐—›๐—ง ๐—–๐—ฅ๐—˜๐—”๐—  . Mana yang lagi sesuai dengan skin korg? Tapi apa perbezaannya kan? ๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค” . Dedua item ni digunakan waktu malam sebelum korg tidur ๐Ÿคค . . ๐—ก๐—ถ๐—ด๐—ต๐˜ ๐—–๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐—บ atau krim malam berfungsi sebagai

Read more →


3 FAVOURITE SPOT JERAWAT DI WAJAH DAN PENYEBABNYA

Orkid

Kenapa Mylara selalu bincangkan ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—ท๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐˜? โ€”> sebab ๐—บ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—ท๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜„๐—ฎ๐˜ ni bukan saja isu pada remaja, tapi orang dewasa pun mengalaminya. Mana ada skin tak pernah tumbuh jerawat? Betul tak? โ€”> Maksud jerawat pun berbez

Read more →


What is MILIA?

Orked

๐—ช๐—ต๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—  ๐—œ ๐—Ÿ ๐—œ ๐—” ? #๐˜ช๐˜ฏ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜บ๐˜ญ๐˜ข๐˜ณ๐˜ข โ€œ๐— ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ฎ ๐—ฆ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฑโ€ atau turut dikenali sebagai โ€œOil Seedโ€ dimana apabila disentuh, di dalamnya seolah-olah mengandungi sesuatu kerana dipenuhi sisa keratin. Untuk pengetahuan semua, โ€œMilia Seed

Read more →


KULIT GELAP + PORI-PORI BESAR? ATASI HANYA DENGAN 6 LANGKAH MUDAH!

Orkid

๐—จ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ : ๐—ฃ๐—ผ๐—ฟ๐—ถ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฎ๐—ฟ + ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฝ = ๐—ง๐—”๐—ž ๐—š๐—Ÿ๐—ข๐—ช๐—œ๐—ก๐—š ๐Ÿคฉ So korg yg ada masalah ni, kena pakai -> ๐—–๐—ข๐— ๐—•๐—ข ๐—”๐—ฑ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ฆ๐—ฒ๐˜ ๐—ช๐—ต๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด + ๐—ฃ๐—ฒ๐—ฟ๐—ณ๐—ฒ๐—ฐ๐˜ ๐—š๐—น๐—ผ๐˜„ ๐—ฆ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—บ โœจ 6 item sempurna, untuk korg yang

Read more →


CAPAI KULIT IMPIAN ANDA DENGAN BANTUAN MYLARA!

Orkid

Hello princess nak skin cantik? Jom tengok flow chart atas ni, korg kat part yg mana? โ€”> Awak nak putih jeke? atau โ€”> Awak nak putih glowing? ๐Ÿคฉ Flow chart atas ni memudahkan korg untuk pilih korg kena pakai apa kat MYLARA ni โœจ kalau taknak

Read more →


SKINCARE YANG SESUAI UNTUK SAYA APA YE?

Orkid

Korang mesti tertanya tanya kan, apaaa lah skincare yang sesuai untuk skin korg?? Cuba cuba tak sesuai, cuba cuba tak sesuai. FEDUP!!!! So korg tahu tak sbnrnya ada beberapa steps yg korg kena buat untuk korg tahu skincare tu sesuai ke tak dgn skin

Read more →


LAYERING TEXTURES

Orkid

Layering textures. Apa tu? Pening kenapa pakai tapi kesan masih sama? Takde perubahan? Adakah step skincare korg dah betul? Jom tengok flow yang betul, dan follow step atas ni ya. Pastikan apply dari tekstur yang ringan sehingga yang pekat dan kenta

Read more →


THE BEST ORDER FOR YOUR SKINCARE PRODUCTS

Orkid

๐—ง๐—›๐—˜ ๐—•๐—˜๐—ฆ๐—ง ๐—ข๐—ฅ๐——๐—˜๐—ฅ ๐—™๐—ข๐—ฅ ๐—ฌ๐—ข๐—จ๐—ฅ ๐—ฆ๐—ž๐—œ๐—ก๐—–๐—”๐—ฅ๐—˜ ๐—ฃ๐—ฅ๐—ข๐——๐—จ๐—–๐—ง๐—ฆ Tak kisah la awak pakai skincare apa pun, tapi urutan cara pemakaiannya macam tu. Jangan korg rasa kita share tips ni hanya untuk Mylara je tau Tapi kalau nak pakai Mylara

Read more →


PERTOLONGAN PERTAMA BILA NAIK JERAWAT

Orkid

Ohhh NO JERAWAT DATANG LAGI Siapa suka jerawat dia gila weh siapa je yg suka jerawatttt mmg anti giler tahu takkkkk, so korg tahu tak apa yang kena buat bila 1st skali jerawat naik? siapa yang kena bantuuuuu tuuu? โ€”โ€”> UBAT JERAWAT

Read more →