MYLARA Skincare Tips

MITOS TENTANG TONER YANG KORANG TAK PATUT PERCAYA!

Orked

๐— ๐—œ๐—ง๐—ข๐—ฆ ๐—ง๐—ข๐—ก๐—˜๐—ฅ - betul ke ada perkara pasal toner yang korg tak boleh percaya bulat-bulat? ๐Ÿง Masa korg pakai toner, perasan tak kat kapas ada kotor lagi? Even dah cuci muka tau masa tu gais, so disebabkan perkara ni ramai yg anggap toner tu

Read more →


SLEEPING MASK VS NIGHT CREAM

Orked

๐—ฆ๐—Ÿ๐—˜๐—˜๐—ฃ๐—œ๐—ก๐—š ๐— ๐—”๐—ฆ๐—ž ๐˜ƒ๐˜€ ๐—ก๐—œ๐—š๐—›๐—ง ๐—–๐—ฅ๐—˜๐—”๐—  Mana yang lagi sesuai dengan skin korg? Tapi apa perbezaannya kan? ๐Ÿค”๐Ÿค”๐Ÿค” Dedua item ni digunakan waktu malam sebelum korg tidur ๐Ÿคค ๐—ก๐—ถ๐—ด๐—ต๐˜ ๐—–๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐—บ atau krim malam berfungsi sebagai night mo

Read more →


5 SEBAB KENAPA MUKA SELALU BREAKOUT!

Orked

๐ ๐‘ ๐„ ๐€ ๐Š ๐Ž ๐” ๐“ ๐ ๐‘ ๐„ ๐€ ๐Š ๐Ž ๐” ๐“ ๐ ๐‘ ๐„ ๐€ ๐Š ๐Ž ๐” ๐“ Ramai tak tahu yang kulit breakout tu boleh datang dari pelbagai punca. Kulit rosak memang buat kita murung berbulan lamanya. Sebab tu kita kena tau dari mana punca sebenar dia

Read more →


CARA MENJAGA JERAWAT YANG PECAH!!

Orked

CARA JAGA JERAWAT YANG PECAH Korg mesti suka picit2 jerawat kan? Haaa tapi korg tahu tak kalau jerawat dah pecah tu macam mana nak jaga dia? Haa bukan stakat jerawat ada je kena jaga, jerawat dah pecah atas sebab sendiri atau benda lain pun kena jag

Read more →


TINTED MOISTURISER VS CC CREAM

Orked

Hello gais, sore! Jom kita tgk apa ni ๐Ÿคฉ ๐—ฃ๐—˜๐—ฅ๐—•๐—˜๐—ญ๐—”๐—”๐—ก ๐—ง๐—œ๐—ก๐—ง๐—˜๐—— ๐— ๐—ข๐—œ๐—ฆ๐—ง๐—จ๐—ฅ๐—œ๐—ฆ๐—˜๐—ฅ & ๐—–๐—– ๐—–๐—ฅ๐—˜๐—”๐— . ๐—ง๐—œ๐—ก๐—ง๐—˜๐—— ๐— ๐—ข๐—œ๐—ฆ๐—ง๐—จ๐—ฅ๐—œ๐—ฆ๐—˜๐—ฅ adalah moisturizing cream atau lotion yang memiliki sedikit efek tint di dalamnya, maka itu alat k

Read more →


SPF YANG KORANG PERLUKAN...

Orked

๐—ฆ ๐—ฃ ๐—™ = ๐—ฆ๐˜‚๐—ป ๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐˜๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป ๐—™๐—ฎ๐—ฐ๐˜๐—ผ๐—ฟ #infomylara SPF merupakan singkatan dari Sun Protection Factor. SPF dalam sebuah produk pelindung matahari akan memberi tahu korg sebaik apa produk tersebut dalam melindungi kulit Anda dari sengata

Read more →


TAHUKAH ANDA APA ITU SPF?

Orked

๐™Ž๐™ช๐™ฃ๐™—๐™ก๐™ค๐™˜๐™  / ๐™Ž๐™ช๐™ฃ๐™จ๐™˜๐™ง๐™š๐™š๐™ฃ - macam mana nak pilih? ๐Ÿค”โ € Jika tidak begitu terdedah kepada sinaran terik matahari atau yang terdedah sekejap saja (kurang dari 4 jam), spf 15 sudah mencukupi. Tapi, kalau memang terdedah lama dan sentiasa ber

Read more →


4 CARA LUAR BIASA KORANG BOLEH LAKUKAN DENGAN MENGGUNAKAN FACE MIST

Orked

Siapa tahuuu ๐—™๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ ๐— ๐—ถ๐˜€๐˜ tu apa? โ € โ€”> Actually ๐—™๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ ๐— ๐—ถ๐˜€๐˜/๐—š๐—น๐—ผ๐˜„๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฆ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐˜†/๐—ฆ๐—ฒ๐˜๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€ ๐—ฆ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐˜† adalah benda yang sama! apa functionnyaaa?โ € โ € Face mist merupakan salah satu produk perawatan wajah yang bagus kerana mempun

Read more →


TIPS MENGECILKAN PORI-PORI

Orked

OH PORI PORI KU Liang pori-pori terbuka boleh menjadi satu masalah pada kita. Liang roma kita kelihatan seperti berlubang. Biasanya ia terjadi di hidung, dagu dan pipi anda tapi sebenarnya kat mana-mana area pun boleh terjadi. Ia menjadi liang pori

Read more →


WHAT IS YOUR ACNE TELLING YOU?

Orked

๐—ช๐—›๐—”๐—ง ๐—œ๐—ฆ ๐—ฌ๐—ข๐—จ๐—ฅ ๐—”๐—–๐—ก๐—˜ ๐—ง๐—˜๐—Ÿ๐—Ÿ๐—œ๐—ก๐—š ๐—ฌ๐—ข๐—จ๐—จ๐—จ๐—จ๐—จ! #๐™ž๐™ฃ๐™›๐™ค๐™ข๐™ฎ๐™ก๐™–๐™ง๐™– โ€”> Alergikkkk niii tgk perkataan ๐—”๐—–๐—ก๐—˜ haha ๐——๐—ฎ๐—ต๐—ถ - Mungkin korg tak cukup air dan mengamalkan diet yang tidak sihat menyebabkan jerawat tumbuh di dahi atau t

Read more →


BLACKHEAD VS WHITEHEAD

Orked

๐—•๐—Ÿ๐—”๐—–๐—ž๐—›๐—˜๐—”๐——๐—ฆ ๐˜ƒ๐˜€ ๐—ช๐—›๐—œ๐—ง๐—˜๐—›๐—˜๐—”๐——๐—ฆ Sebelum tu, nak tanya. Korg reti ke bezakan? Ke korg tak tahu lagi apa tu whiteheads apa tu blackheads? ๐Ÿค” Whitehead adalah biji kecil di muka yang berwarna putih. Ia juga kadang-kadang ada di hidung. B

Read more →


MENGATASI WAJAH BELANG AKIBAT HIJAB

Orked

Sunburn ke sis? ๐Ÿ˜ฑ sunburn takpe lah perkara biasa, Malaysia kan panas, yang berbelang tu. Apa cer? ๐Ÿ™Š Berbelang biasanyaa nampak kat mana? Tangan? Kaki? Muka? Mukaaa paling tak best kot kalau belang ๐Ÿ˜ญ nak2 kalau korg active bersukan, lagi lah kan.

Read more →


7 RAHSIA LOOK FRESH TANPA MAKEUP!

Orked

Rahsia โ€œ๐•ƒ๐• ๐• ๐•œ ๐”ฝ๐•ฃ๐•–๐•ค๐•™โ€ tanpa makeup even kerja sampai petang? ๐Ÿคฉ 1. Cuci muka 2x sehari dengan menggunakan pencuci muka. 2. Use toner & moisturiser 3. Jangan lupa pakai sunscreen bila keluar rumah and do not touch you face baby! Kalau tangan be

Read more →


7 SEBAB MENGAPA KORANG PERLU EXFOLIATE DALAM RUTIN SKINCARE KORANG

Orked

Mylara Hydro Peeling Gel Merupakan gel penghapus kulit mati wajah yang terbuat dari kelopak mawar dan 'water-based' serta sangat bermanfaat untuk menutrisi kulit, menjadikan kulit bersih, putih, lembut dan sihat. Mylara Hydro Peeling Gel sangat disa

Read more →


KEGUNAAN TEKSTUR SKINCARE

Orked

๐—ž๐—ฒ๐—ด๐˜‚๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ง๐—ฒ๐—ธ๐˜€๐˜๐˜‚๐—ฟ ๐—ฆ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ #๐˜ฎ๐˜บ๐˜ญ๐˜ข๐˜ณ๐˜ข๐˜ช๐˜ฏ๐˜ง๐˜ฐ โ€”-> mengikut jenis kulit korg Kalau kita tgk mall/drugstore/online punya skincare macam2 jenis skincare ada. Naik pening nak pilih sebab korg still confuse and tertanya2 โ€œjenis s

Read more →


TYPE OF ACNE

Orked

๏ผด๏ผน๏ผฐ๏ผฅ ๏ผฏ๏ผฆ ๏ผก๏ผฃ๏ผฎ๏ผฅ ๏ผš#๐˜ฎ๐˜บ๐˜ญ๐˜ข๐˜ณ๐˜ข๐˜ช๐˜ฏ๐˜ง๐˜ฐ 1. HEALTHY PORE 2. WHITEHEAD 3. BLACKHEAD 4. PAPULE 5. PUSTULE Yang mana antara masalah atas ni korg ada alami skrg? And korg tahu tak Mylara boleh bantu pulihkan? Jangan risau, benda boleh bincang kenapa nak sera

Read more →


BEAUTY SLEEP

Orked

๐—•๐—˜๐—”๐—จ๐—ง๐—ฌ ๐—ฆ๐—Ÿ๐—˜๐—˜๐—ฃ #infomylara Mana yang lebih baikkk? Posisi mana yang korg selalu tidur?

Read more →


STAY FRESH AT SCHOOL

Orked

Biasa kalau skin korg tgahari ni kat sekolah dah berlecak tak? mana bolehhh kan? Mesti kena maintain CANTIK, sbb CRUSH ada kot siapa ada crush kat sekolah?? Ce lelambai sket Ok i ada tips untuk u kekal fresh jee kat sekolah smp petang ๐Ÿคญ apa apaaaa?

Read more →


UV INDEX UNTUK KULIT

Orked

๐—”๐—ฃ๐—” ๐—ง๐—จ ๐—จ๐—ฉ ๐—œ๐—ก๐——๐—˜๐—ซ ๐—จ๐—ก๐—ง๐—จ๐—ž ๐—ž๐—จ๐—Ÿ๐—œ๐—ง ๐—ž๐—ข๐—ฅ๐—š? Badan manusia tidak dapat memproduksi vitamin D dengan sendirinya. Terkadang kita dapat memanfaatkan kandungan vitamin D dari sinar matahari. Melihat UV Index boleh jadi salah satu cara unt

Read more →


CARA INSTANT KENAL PASTI JENIS KULIT ANDA

Orked

๐—•๐—ฎ๐—ด๐—ฎ๐—ถ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ต๐˜‚๐—ถ ๐—ท๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐˜€ ๐—ธ๐˜‚๐—น๐—ถ๐˜ ๐—ธ๐—ผ๐—ฟ๐—ด? #infomylara Untuk mengetahui apa jenis kulit anda, anda boleh melakukan test sederhana dengan mengelap wajah dengan tisu pada pagi hari ketika baru bangun tidur dan ken

Read more →