Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 62! Sayangi Malaysiaku! Shop Now!

MYLARA Skincare Tips

BEAUTY SLEEP PENTING KE?

Orked

Aaaa siapa hujung minggu suka bangun tido lambat? Zzz! Korg jangan tido lama sangat, nanti kepala blurrr hahaha, tapiiii kena tido yang cukup. Tu je nak cakap ⠀ Kenapa kena ada tidur yang cukup gais? Jom kita tgk kenapa.. baca okeh, jangan skip! ⠀ 1

Read more →


PERIKSA KEPERLUAN SPF ANDA

Orked

Jadi gais, berapa nilai SPF yang korg perlukan?⠀ ⠀ Penggunaan sunscreen dengan SPF tinggi disarankan apabila korg sering beraktiviti outdoor dalam waktu yang lama. Perlu diperhatikan juga, penggunaan sunscreen tidak cukup hanya 1x dalam sehari. Untu

Read more →


PIRAMID SKINCARE

Orked

Selalu tgk piramid makanan je kan? Harini belanja chuols piramid skincare pulak ⠀ Mana yang terskip tu, dah boleh kot cuba cuba untuk pakai kat muka tu pun kalau rasa nak EXTRA CANTIK la. Taknak takpe Tapi try la dulu, mana tahuuu boleh jadi pajura?

Read more →


JENIS PRODUK UNTUK BRIGHTENING

Orked

Korang raaaa kandung2 atas ni ada dalam item Mylara tak? yes yessss!! Mesti lah adaaa sebab tu feedback beribuuuu bhaiii mmg tak tahuuu lah nape yang ada masih belum cubaa MYLARA ni ⠀ ⠀ Korg kan sukaaa putih2 niii, kan? ⠀ Vit C⠀ —> Perfect Glow Seru

Read more →


JENIS PRODUK UNTUK BRIGHTENING

Orked

Korang raaaa kandung2 atas ni ada dalam item Mylara tak? yes yessss!! Mesti lah adaaa sebab tu feedback beribuuuu bhaiii mmg tak tahuuu lah nape yang ada masih belum cubaa MYLARA ni ⠀ ⠀ Korg kan sukaaa putih2 niii, kan? ⠀ Vit C⠀ —> Perfect Glow Seru

Read more →


SEMUA YANG KORANG PERLU TENTANG PORI-PORI BESAR

Orked

Pori pori besar ke sis? ⠀ but....⠀ why.........⠀ ⠀ Saje drama dah habis baca belum gambar atas ni? meh sini nak tambah cite sikit ⠀ ⠀ Kalau masalah pori besar ni, nak kena pakai apa eh kat Mylara? Hehehe nak jugak kan, ⠀ —> Item yg wajib korg pakai

Read more →


CARA MENGHILANGKAN PIH

Orked

Cakkkk! PARUT JERAWAT? Ok ni antara benda yang alergik untuk org perempuan jugak tau! ⠀ Kita semua mesti pernah melalui fasa ‘diserang’ jerawat. Walaupun fasa ni dah lama berakhir, tapi mesti ramai yang mengambil masa bertahun-tahun untuk menghilang

Read more →


APA PERBEZAAN JENIS KULIT DAN KONDISI KULIT?

Orked

Helluuu helluuuu gais Watpe tuw? Makan durian eh? Cukup2 lah tu mendurian Jom baca #infomylara ni kejap!⠀ Apa perbezaan JENIS KULIT dan KONDISI KULIT⠀ Jenis kulit bersifat genetic (keturunan) dah sesiap dapat oleh setiap orang sejak lahir lagi. Ada

Read more →


WHY YOUR CLEANSER ISN'T WORKING

Orked

Siapa pernah rasa pakai pencuci muka ke tak pakai ke sama je? Skin macam takde perubahan. Siapa pernah rasa camni? Ce angkat tangan sikit kat komen #swipethepicture⠀ But why.......⠀ Ce check balik korg punya cleansing routine then compare kan dengan

Read more →


HOW TO DO FACIAL AT HOME

Orked

How howwww? 1. Cleanse⠀ 2. Exfoliate⠀ 3. Steam⠀ 4. Mask⠀ 5. Moisturize⠀ Penting ke facial ni? Even buat sendiri? 🤔 ianya perlu untuk nak kulit korg EXTRA GLOW gittiewww lagipun facial ni jugak boleh mengatasi pelbagai masalah kulit. Kalau malas san

Read more →


KENALI PENYEBAB KERUTAN DI WAJAH

Orked

𝗝𝗢𝗠 𝗞𝗘𝗡𝗔𝗟𝗜 𝗞𝗘𝗥𝗨𝗧𝗔𝗡 𝗗𝗜 𝗪𝗔𝗝𝗔𝗛 𝗞𝗢𝗥𝗚. 𝗞𝗼𝘁 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗺𝗮𝗻𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗯𝗶𝗹𝗮 𝘁𝗲𝗻𝗴𝗼𝗸 𝗰𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻 𝗿𝗮𝘀𝗮 𝗺𝗮𝗰𝗮𝗺 ‘𝗲𝗵 𝗸𝗲𝗻𝗮𝗽𝗮 𝗻𝗮𝗺𝗽𝗮𝗸 𝗺𝗮𝗰𝗮𝗺 𝗯𝗲𝗿𝗸𝗲𝗿𝘂𝘁 𝗷𝗲 𝗺𝘂𝗸𝗮 𝗮𝗸𝘂?’ ok jom check!!⠀

Read more →


THE CORRECT WAY TO USE SPRAY

Orked

Selalu kalau kita tengok makeup tutorial, apasal lah dorg main sebur jeee face mist tu kan?? Mana ada main sembur orang ikut arrow laaa!! Cara pakai kena betul, mana tahu effect tu POWER nanti? Meh tengok sini, motion yang kena spray, jangan main sp

Read more →


MITOS TENTANG TONER YANG KORANG TAK PATUT PERCAYA!

Orked

𝗠𝗜𝗧𝗢𝗦 𝗧𝗢𝗡𝗘𝗥 - betul ke ada perkara pasal toner yang korg tak boleh percaya bulat-bulat? 🧐 Masa korg pakai toner, perasan tak kat kapas ada kotor lagi? Even dah cuci muka tau masa tu gais, so disebabkan perkara ni ramai yg anggap toner tu

Read more →


SLEEPING MASK VS NIGHT CREAM

Orked

𝗦𝗟𝗘𝗘𝗣𝗜𝗡𝗚 𝗠𝗔𝗦𝗞 𝘃𝘀 𝗡𝗜𝗚𝗛𝗧 𝗖𝗥𝗘𝗔𝗠 Mana yang lagi sesuai dengan skin korg? Tapi apa perbezaannya kan? 🤔🤔🤔 Dedua item ni digunakan waktu malam sebelum korg tidur 🤤 𝗡𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 atau krim malam berfungsi sebagai night mo

Read more →


5 SEBAB KENAPA MUKA SELALU BREAKOUT!

Orked

𝐁 𝐑 𝐄 𝐀 𝐊 𝐎 𝐔 𝐓 𝐁 𝐑 𝐄 𝐀 𝐊 𝐎 𝐔 𝐓 𝐁 𝐑 𝐄 𝐀 𝐊 𝐎 𝐔 𝐓 Ramai tak tahu yang kulit breakout tu boleh datang dari pelbagai punca. Kulit rosak memang buat kita murung berbulan lamanya. Sebab tu kita kena tau dari mana punca sebenar dia

Read more →


CARA MENJAGA JERAWAT YANG PECAH!!

Orked

CARA JAGA JERAWAT YANG PECAH Korg mesti suka picit2 jerawat kan? Haaa tapi korg tahu tak kalau jerawat dah pecah tu macam mana nak jaga dia? Haa bukan stakat jerawat ada je kena jaga, jerawat dah pecah atas sebab sendiri atau benda lain pun kena jag

Read more →


TINTED MOISTURISER VS CC CREAM

Orked

Hello gais, sore! Jom kita tgk apa ni 🤩 𝗣𝗘𝗥𝗕𝗘𝗭𝗔𝗔𝗡 𝗧𝗜𝗡𝗧𝗘𝗗 𝗠𝗢𝗜𝗦𝗧𝗨𝗥𝗜𝗦𝗘𝗥 & 𝗖𝗖 𝗖𝗥𝗘𝗔𝗠. 𝗧𝗜𝗡𝗧𝗘𝗗 𝗠𝗢𝗜𝗦𝗧𝗨𝗥𝗜𝗦𝗘𝗥 adalah moisturizing cream atau lotion yang memiliki sedikit efek tint di dalamnya, maka itu alat k

Read more →


SPF YANG KORANG PERLUKAN...

Orked

𝗦 𝗣 𝗙 = 𝗦𝘂𝗻 𝗣𝗿𝗼𝘁𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗙𝗮𝗰𝘁𝗼𝗿 #infomylara SPF merupakan singkatan dari Sun Protection Factor. SPF dalam sebuah produk pelindung matahari akan memberi tahu korg sebaik apa produk tersebut dalam melindungi kulit Anda dari sengata

Read more →


TAHUKAH ANDA APA ITU SPF?

Orked

𝙎𝙪𝙣𝙗𝙡𝙤𝙘𝙠 / 𝙎𝙪𝙣𝙨𝙘𝙧𝙚𝙚𝙣 - macam mana nak pilih? 🤔⠀ Jika tidak begitu terdedah kepada sinaran terik matahari atau yang terdedah sekejap saja (kurang dari 4 jam), spf 15 sudah mencukupi. Tapi, kalau memang terdedah lama dan sentiasa ber

Read more →


4 CARA LUAR BIASA KORANG BOLEH LAKUKAN DENGAN MENGGUNAKAN FACE MIST

Orked

Siapa tahuuu 𝗙𝗮𝗰𝗲 𝗠𝗶𝘀𝘁 tu apa? ⠀ —> Actually 𝗙𝗮𝗰𝗲 𝗠𝗶𝘀𝘁/𝗚𝗹𝗼𝘄𝗶𝗻𝗴 𝗦𝗽𝗿𝗮𝘆/𝗦𝗲𝘁𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 𝗦𝗽𝗿𝗮𝘆 adalah benda yang sama! apa functionnyaaa?⠀ ⠀ Face mist merupakan salah satu produk perawatan wajah yang bagus kerana mempun

Read more →