MYLARA Skincare Tips

5 KEBIASAAN PENYEBAB CEPAT TUA

Orked

Aaaaa umur muda tapi muka nampak tua?⠀ Kat manaaaaa puncaaaanyaaaa! Jom tgk checklist bawah ni,⠀ ⠀ - Kurang tidur⠀ - Tubuh kurang nutrisi⠀ - Tak pakai sunscreen⠀ - Stress⠀ - Merokok dan berakohol⠀ ⠀ Cuba cite antara 5 perkara tuuu, mana yg korg bias

Read more →


WHY YOUR SERUM ISN'T WORKING

Orked

Siapa yang kata pakai serum tak menjadi glowingnyaa tu? Amboiiiizz bawang nya kamuuu!! 🥺🥺🥺 ok tak tak, saje drama tv3.⠀ ⠀ Wehhhh, ada ke antara korg pakai serum tapi tak menjadi? Jom kita tgk apa puncaaa! Kalau rasa nak bincang meh lah DM sisturr

Read more →


OILY VS GLOWING

Orked

Hi gorgeous! ❤ #infoMylara untuk u (sweet kan?)⠀ ⠀ Yang baru nak early lunch goreng2 tu jangan tersedak eh tetibe sebab baca tajuk ⠀ Cite dia, siapa kat sini skin dia glowing? Ke oily skin sbnrnya tapi korg taknak kalah nak jugak perasan glowi

Read more →


CARA MENJAGA KULIT KETIKA DALAM PERJALANAN PANJANG

Orked

Long weekends! ⠀ Jangan nak party sangat, skin kena jaga jugak. Jangan nak ambil mudah! Ok now i belanjaaa cara nak jaga skin bila dalam perjalanan yang panjang!! ⠀ ⠀ Antara tips yg atas niii, ada tak yg korg skippp?? Eeee rugiiiiiii, sebab benda se

Read more →


CARA GLOWING DALAM 2 MINIT

Orked

Siapa kat sini nak kan skin muka korg INSTANT GLOWING tanpa makeup? Yela tahuuu pakai makeup rimas kan. Yg dah biasa tu takpe, yg tak biasa ni mcm mana? ⠀ Tadaaaaaa.....⠀ ——-> 𝐅𝐢𝐱 | 𝐆𝐋𝐎 𝐆𝐥𝐨𝐰𝐢𝐧𝐠 𝐒𝐩𝐫𝐚𝐲

Read more →


HOW TO DETERMINE YOUR SKIN TYPE

Orked

Bagaimana cara mengetahui jenis kulit korg? #infomylara⠀ Untuk mengetahui apa jenis kulit anda, anda boleh melakukan test sederhana dengan mengelap wajah dengan tisu pada pagi hari ketika baru bangun tidur dan kenali apa jenis kulit anda. Setelah me

Read more →


KITARAN HAID DALAM SEMINGGU

Orked

Kitaran haid yang normal tu macam mana? Ok jom tgk gambar atas ni. Dari hari pertama sampai hari ketujuh. Korg rasa (perempuan) korg mengalami perkara yang sama tak? ⠀ ⠀ Period korg teratur tak? Korg (perempuan) kena tahu jugak ya, setiap antara kor

Read more →


TIPS UNTUK DAPATKAN WAJAH GLOWING

Orked

Awwww siapa yang idamkan skin glowing2 mulus licin?? bukan lagiii dalam mimpi tauuuu, korg boleh dapatkannnnn!! NOW NOWWWW meh i nak share tips nyaaa 1. Banyakkan minum mineral water, lagi banyak minum lagi bagus 2. Toner jangan skip! 3. Olahraga ya

Read more →


BEAUTY SLEEP PENTING KE?

Orked

Aaaa siapa hujung minggu suka bangun tido lambat? Zzz! Korg jangan tido lama sangat, nanti kepala blurrr hahaha, tapiiii kena tido yang cukup. Tu je nak cakap ⠀ Kenapa kena ada tidur yang cukup gais? Jom kita tgk kenapa.. baca okeh, jangan skip! ⠀ 1

Read more →


PERIKSA KEPERLUAN SPF ANDA

Orked

Jadi gais, berapa nilai SPF yang korg perlukan?⠀ ⠀ Penggunaan sunscreen dengan SPF tinggi disarankan apabila korg sering beraktiviti outdoor dalam waktu yang lama. Perlu diperhatikan juga, penggunaan sunscreen tidak cukup hanya 1x dalam sehari. Untu

Read more →


PIRAMID SKINCARE

Orked

Selalu tgk piramid makanan je kan? Harini belanja chuols piramid skincare pulak ⠀ Mana yang terskip tu, dah boleh kot cuba cuba untuk pakai kat muka tu pun kalau rasa nak EXTRA CANTIK la. Taknak takpe Tapi try la dulu, mana tahuuu boleh jadi pajura?

Read more →


JENIS PRODUK UNTUK BRIGHTENING

Orked

Korang raaaa kandung2 atas ni ada dalam item Mylara tak? yes yessss!! Mesti lah adaaa sebab tu feedback beribuuuu bhaiii mmg tak tahuuu lah nape yang ada masih belum cubaa MYLARA ni ⠀ ⠀ Korg kan sukaaa putih2 niii, kan? ⠀ Vit C⠀ —> Perfect Glow Seru

Read more →


JENIS PRODUK UNTUK BRIGHTENING

Orked

Korang raaaa kandung2 atas ni ada dalam item Mylara tak? yes yessss!! Mesti lah adaaa sebab tu feedback beribuuuu bhaiii mmg tak tahuuu lah nape yang ada masih belum cubaa MYLARA ni ⠀ ⠀ Korg kan sukaaa putih2 niii, kan? ⠀ Vit C⠀ —> Perfect Glow Seru

Read more →


SEMUA YANG KORANG PERLU TENTANG PORI-PORI BESAR

Orked

Pori pori besar ke sis? ⠀ but....⠀ why.........⠀ ⠀ Saje drama dah habis baca belum gambar atas ni? meh sini nak tambah cite sikit ⠀ ⠀ Kalau masalah pori besar ni, nak kena pakai apa eh kat Mylara? Hehehe nak jugak kan, ⠀ —> Item yg wajib korg pakai

Read more →


CARA MENGHILANGKAN PIH

Orked

Cakkkk! PARUT JERAWAT? Ok ni antara benda yang alergik untuk org perempuan jugak tau! ⠀ Kita semua mesti pernah melalui fasa ‘diserang’ jerawat. Walaupun fasa ni dah lama berakhir, tapi mesti ramai yang mengambil masa bertahun-tahun untuk menghilang

Read more →


APA PERBEZAAN JENIS KULIT DAN KONDISI KULIT?

Orked

Helluuu helluuuu gais Watpe tuw? Makan durian eh? Cukup2 lah tu mendurian Jom baca #infomylara ni kejap!⠀ Apa perbezaan JENIS KULIT dan KONDISI KULIT⠀ Jenis kulit bersifat genetic (keturunan) dah sesiap dapat oleh setiap orang sejak lahir lagi. Ada

Read more →


WHY YOUR CLEANSER ISN'T WORKING

Orked

Siapa pernah rasa pakai pencuci muka ke tak pakai ke sama je? Skin macam takde perubahan. Siapa pernah rasa camni? Ce angkat tangan sikit kat komen #swipethepicture⠀ But why.......⠀ Ce check balik korg punya cleansing routine then compare kan dengan

Read more →


HOW TO DO FACIAL AT HOME

Orked

How howwww? 1. Cleanse⠀ 2. Exfoliate⠀ 3. Steam⠀ 4. Mask⠀ 5. Moisturize⠀ Penting ke facial ni? Even buat sendiri? 🤔 ianya perlu untuk nak kulit korg EXTRA GLOW gittiewww lagipun facial ni jugak boleh mengatasi pelbagai masalah kulit. Kalau malas san

Read more →


KENALI PENYEBAB KERUTAN DI WAJAH

Orked

𝗝𝗢𝗠 𝗞𝗘𝗡𝗔𝗟𝗜 𝗞𝗘𝗥𝗨𝗧𝗔𝗡 𝗗𝗜 𝗪𝗔𝗝𝗔𝗛 𝗞𝗢𝗥𝗚. 𝗞𝗼𝘁 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗺𝗮𝗻𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗯𝗶𝗹𝗮 𝘁𝗲𝗻𝗴𝗼𝗸 𝗰𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻 𝗿𝗮𝘀𝗮 𝗺𝗮𝗰𝗮𝗺 ‘𝗲𝗵 𝗸𝗲𝗻𝗮𝗽𝗮 𝗻𝗮𝗺𝗽𝗮𝗸 𝗺𝗮𝗰𝗮𝗺 𝗯𝗲𝗿𝗸𝗲𝗿𝘂𝘁 𝗷𝗲 𝗺𝘂𝗸𝗮 𝗮𝗸𝘂?’ ok jom check!!⠀

Read more →


THE CORRECT WAY TO USE SPRAY

Orked

Selalu kalau kita tengok makeup tutorial, apasal lah dorg main sebur jeee face mist tu kan?? Mana ada main sembur orang ikut arrow laaa!! Cara pakai kena betul, mana tahu effect tu POWER nanti? Meh tengok sini, motion yang kena spray, jangan main sp

Read more →