WHAT IS YOUR ACNE TELLING YOU? – MYLARA Skincare
icon-search
icon-search

WHAT IS YOUR ACNE TELLING YOU?

WHAT IS YOUR ACNE TELLING YOU?

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗜𝗦 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗔𝗖𝗡𝗘 𝗧𝗘𝗟𝗟𝗜𝗡𝗚 𝗬𝗢𝗨𝗨𝗨𝗨𝗨!

—> Alergikkkk niii tgk perkataan 𝗔𝗖𝗡𝗘  haha

𝗗𝗮𝗵𝗶 - Mungkin korg tak cukup air dan mengamalkan diet yang tidak sihat menyebabkan jerawat tumbuh di dahi atau tiada toleransi terhadap makanan, main makan je eh?

𝗛𝗶𝗱𝘂𝗻𝗴 - Ini juga kawasan yang dikaitkan dengan hati dan perut. Selain itu masalah dehidrasi, pengambilan alkohol dan pengambilan makanan berminyak juga menyebabkan sensitiviti kepada toksin yang berkumpul di kawasan itu.

𝗣𝗲𝗹𝗶𝗽𝗶𝘀 𝗺𝗮𝘁𝗮 - Tekanan! Ya, kawasan ini mengindikasi korg sangat tertekan, jadi dapatkan rehat yang cukup, tidur 7 hingga 8 jam sehari dan minum banyak air.

𝗣𝗶𝗽𝗶 - Jerawat di pipi ada kaitan dengan kesihatan paru-paru. Pencemaran boleh menyebabkan gangguan pada peparu dan diterjemahkan pada kulit.

𝗗𝗮𝗴𝘂/𝘀𝗲𝗸𝗶𝘁𝗮𝗿 𝗯𝗶𝗯𝗶𝗿 - Dagu adalah lokasi pergerakan hormon yang aktif. Sebab itulah ramai yang naik jerawat di situ. Dagu juga dikaitkan dengan usus besar, jadi alergi atau diet lemah boleh dikaitkan dengannya. “Tambah lebih air dan serat dalam makanan anda!” Sekitar mulut pula dikaitkan dengan haid korg. Mungkin ia memberi indikasi mengenai perubahan dalam kitaran haid. Tak cukup serat juga antara sebab lain.

Haaaa ada takk kena mengena? Ce check balik apa yg korg makan, minum atau buat dalam kehidupan seharian korg. Andddd KALAU ADA JERAWAT PAKAI UBAT JERAWAT BUKAN PAKAI BUKAN BUKAN YANG TAKDE KENA MENGENA DENGAN JERAWAT 🤭Older post Newer post

Your cart is currently empty.
Continue shopping