Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 62! Sayangi Malaysiaku! Shop Now!

SUN SPOT DAN DARK SPOT. APA PERBEZAANNYA?

Kalau korg perhatikan betul2 pada skin korg, korg ada perasan tak ada beberapa bintik atau titik pada kulit yang mempunyai warna yg lebih gelap? Yg kalau takda tu takpa lah kira skin korg bagus lah. Yg ada tu, secara amnya, tempat ini akan muncul di kawasan sekitar pipi dan hidung, dan mempunyai saiz yang kecil.

Kebanyakan orang menganggap bahawa bintik2, kotoran, atau bintik-bintik hitam muncul adalah kerana pendedahan kepada cahaya matahari dan tidak menggunakan sunscreen/sunblock. Jom ketahui terlebih lanjut apa perbezaan antara SUN SPOT & DARK SPOT.


—-> SUN SPOT : berlaku kerana usaha kulit melindungi diri mereka dari kesan cahaya UV / UB

—-> DARK SPOT : Beberapa hal yang dapat menjadi penyebab dark spot di antaranya adalah tanda lahir, bekas treatment dengan laser, bekas jerawat yang dipicit, bekas luka, bahkan genetik. Secara penampilan, umumnya sun spot memiliki warna yang cenderung lebih muda, berukuran kecil, dan tidak timbul jika dibandingkan dengan dark spot.


Tapiii mesti korg nak tahuu kan kalau korg ada masalah camni korg kena pakai pakai di Mylara? Ceh nak Mylara jugak  item yg wajib korg pakai adalah :

- Instabright Night Cream (night care)
- Matte Perfect CC Cream (daily protection)
- Perfect Glow Serum

Tapi kalau korg nak jimat dan KESAN ZAZZSS!! Korg boleh try ambil set :

- Basic Set + Serum (Dry/sensitive skin)
- Adv Set + Serum (Normal/oily skin)

Atauuuu need help?? DM jeee, jangan malu malu  



Older post Newer post