Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 62! Sayangi Malaysiaku! Shop Now!

PENYEBAB UTAMA BIBIR HITAM

๐—ž๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ ๐—•๐—ถ๐—ฏ๐—ถ๐—ฟ ๐— ๐—ฒ๐—ป๐—ท๐—ฎ๐—ฑ๐—ถ ๐—š๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฝ?? #infoHira
-Terlalu banyak pengambilan alkohol & kafeinโ €
- Bibir terlalu keringโ €
- Guna product yang dah tamat tempohโ €
- Tak pakai perlindungan bibir (ber-SPF)โ €
โ €
So harini sempena hari jumaat kan lepas tu korg nak cuti panjang kan, mesti nak berjimba kan, kita bg tips sikit macam mana nak kasi bibir u merah2 gittiew  kesan bergantung kepada cara pakai dan penerimaan kulit korg dengan petua ni ok! R u readyyyyy? Hehehe.โ €
โ €
Campuran lemon + madu. Biarkan semalaman untuk dapatkan kesan yang ketara dalam masa seminggu.โ €
โ €
Gosok bibir dengan ubat gigi. Sebelum gosok gigi, oleskan ubat gigi sikit je kat bibir korg. Gunakan berus gigi untuk membersihkan bibir korg sewaktu membilasnya selepas 3-4 minit. Proses ini akan membuang sel-sel mati dan menggalakkan pembinaan kolagen, menjadikan hasil bibir lebih muda remaja gittuw.โ €
โ €
Gula. Korg boleh buat sendiri scrub bibir kt rumah menggunakan gula kasar dengan mencampurkannya dengan jeli petroleum atau ‘vaseline’ yang biasa terdapat di pasaran.โ €
โ €
Buat sendiri ‘lip gloss’ atau balm dengan menggunakan buah-buahan merah semula jadi seperti strawberi, delima, buah naga, atau beri merah. Lenyek atau kisarkan bahan-bahan ini dan tambahkan sedikit madu (sekiranya ada) dan oleskan pes ini pada bibir. Bilaskannya apabila ia mengering. Lakukan sekerap mungkin, sekurang-kurangnya 3 kali sehari.โ €
โ €
Banyakkan minum air kosong. Air kosong membantu penghidratan dan pengedaran darah. Kedua-dua proses ini adalah kunci kepada petua merahkan bibir secara semulajadi.โ €
โ €
Gunakan minyak zaitun atau minyak kelapa sebagai pengganti kepada gincu korg buat sementara waktu. Dedua minyak ni mempunyai banyak khasiat dan dapat menjauhkan bibir korg daripada bahan kimia buat sementara waktu.โ €
โ €
โ €
Tak susah kan nak dapatkan bibir munggil ala ala angelina jolieee tuw?  nak lagi nampak bibir cantik natural, korg kena try @hiracosmetics.hq warna nudes cantikkkk jeee, anddd ada org kata skali pakai je dah cukup! Heheh jimat bukan? Jom usha jap  @hiracosmetics.hq  



Older post Newer post