Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 62! Sayangi Malaysiaku! Shop Now!

MITOS TENTANG TONER

𝗠𝗜𝗧𝗢𝗦 𝗧𝗢𝗡𝗘𝗥 - betul ke ada perkara pasal toner yang korg tak boleh percaya bulat-bulat?

 Masa korg pakai toner, perasan tak kat kapas ada kotor lagi? Even dah cuci muka tau masa tu gais, so disebabkan perkara ni ramai yg anggap toner tu pembersih wajah. Padahal bukan, untuk membersihkan muka secara maksimal, try double cleansing, supaya skin muka korg lebih bersih.

 Ramai yang taknak atau tak suka guna toner sebab fikir toner hanya untuk oily skin. Tapi takkkkk!  toner mampu membersihkan dan menutrisi segala jenis kulit, dari yang kering, sensitif, berminyak, hingga yang berjerawat. Cuma korg kena cari toner bersesuaian dengan jenis kulit korg. Itu ajeee.

 Pakai toner kulit kering. Tak juga, mcm point yang sebelum ni. Cari lah toner yg sesuai dengan jenis kulit dan toner yang kandungannya tanpa alkohol. Mudah ajeeee sisturrrr

Kulit sensitive, TAK BOLEH PAKAI TONER. SALAH!! Zaman skrg ni toner ikut jenis kulit mmg berlambak, macam2 jenis macam2 product. Ada banyak toner yang diformulasikan khusus untuk menangani kulit sensitif dan dapat membantu meredakan iritasi dan inflamasi. Beberapa contoh kandungan yang baik untuk korg yang berkulit sensitif antara lain adalah chamomile atau aloe vera.

 Toner untuk bersihkan makeup. Ini lagi nonsense, sebab toner tu pakai lepas korg guna cleanser. Jadi tujuan utama toner dipakai adalah untuk untuk menenangkan, menghaluskan dan mempersiapkan kulit untuk menerima perawatan wajah selanjutnya seperti pemakaian serum dan cream. Toner juga merupakan langkah kedua dari proses pembersihan. Manfaatnya, bila digunakan dengan betul, ia dapat membantu menghilangkan kelebihan minyak dan sel kulit mati yang mungkin tersisa di wajah setelah mencuci muka.

Eh kejappp!! Korg tahu tak MYLARASKINCARE ada toner. Oh yes, siap ada dua jenis lagi tau

—> Facial Toner - oily/normal skin
—> Azulene Toner - dry/sensitive skin

Antara dua ni, atauuu mana yg korg dah tryyy??  ce komennnn best takkk best takk??  



Older post Newer post