Cart 0

KESALAHAN PADA KULIT BERJERAWAT

𝗞𝗲𝘀𝗮𝗹𝗮𝗵𝗮𝗻 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝗹𝗮𝗸𝘂𝗸𝗮𝗻 𝗸𝗮𝗹𝗮𝘂 𝗸𝘂𝗹𝗶𝘁 𝗸𝗶𝘁𝗮 𝗯𝗲𝗿𝗷𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁. 𝗔𝗽𝗮 𝗸𝗲𝘀𝗮𝗹𝗮𝗵𝗮𝗻 𝘁𝘂??

𝟭. 𝗣𝗲𝗰𝗮𝗵𝗸𝗮𝗻 𝗷𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁 

Tahu tak kalau korang pecahkan jerawat tu, lagi banyak jerawat akan naik sekitar tu and akan menibulkan kesan yang teruk. Nak2 kalau parut berlubang

𝟮. 𝗠𝗲𝗻𝘂𝘁𝘂𝗽𝗶 𝗷𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁 

Kalau terlalu padat sangat letak bedak pada muka liang pori akan tersumbat. So bila tersumbat pori tak boleh bernafas dan kadang boleh menyebabkan pori tersumbat. Jerawat lagi banyak lah camtuuuu

𝟯. 𝗣𝗿𝗼𝗱𝘂𝗸 𝘁𝗶𝗱𝗮𝗸 𝘀𝗲𝘀𝘂𝗮𝗶 𝗱𝗲𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗷𝗲𝗻𝗶𝘀 𝗸𝘂𝗹𝗶𝘁 

Pilih produk yang sesuai dengan jenis kulit, and jangan skip skincare routine kalau u skip seolah2 u menempah tempat jerawat lagi di muka

𝟰. 𝗠𝗲𝗻𝗴𝘂𝗯𝗮𝗶 𝗷𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁 𝘀𝗲𝗰𝗮𝗿𝗮 𝗯𝗲𝗿𝗹𝗲𝗯𝗶𝗵𝗮𝗻 

Kekerapan mencuci muka dan menggunakan toner dengan cara yang salah. Ubat jerawat juga tidak boleh letak berlebihan, kena ikut dose dan penggunaan yang betul.

𝟱. 𝗠𝗮𝗸𝗮𝗻 𝗶𝗸𝘂𝘁 𝘀𝘂𝗸𝗮 𝗵𝗮𝘁𝗶 

Kurang minum air putih atau makan makanan yang manis/berkarbohaidrat dengan kadar yang berlebihan. Kena banyakkan makan makanan yang mengandungi sayuran dan buah buahan, senang cite makan healthy foods laaaa!.

Takkan lah ada jerawat nak tambah lagi jerawat kan? Kena rawat lah jerawat yang sedia ada! Jangan lupa pakai ubat jerawar pada jerawat, tu lagi penting!



Older post Newer post