3 KESALAHAN DALAM MENCUCI MUKA

𝗖𝘂𝗰𝗶 𝗺𝘂𝗸𝗮 𝘁𝗮𝗽𝗶 𝗿𝗮𝘀𝗮 𝗺𝘂𝗸𝗮 𝗯𝗲𝗹𝘂𝗺 𝗰𝘂𝗸𝘂𝗽 𝗯𝗲𝗿𝘀𝗶𝗵? 𝗥𝗮𝘀𝗮 𝗺𝗮𝗰𝗮𝗺 𝗸𝗲𝗻𝗮𝗽𝗮 𝘀𝘁𝗶𝗹𝗹 𝗮𝗱𝗮 𝗷𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁 𝗻𝗶𝗶𝗶??? 𝗯𝗲𝘁𝘂𝗹 𝘁𝗮𝗸? 𝗢𝗸 𝘄𝗵𝘆𝘆𝘆 𝗽𝗲𝗼𝗽𝗹𝗲𝗲𝗲 𝘄𝗵𝘆𝘆𝘆?


𝗙𝗶𝗿𝘀𝘁 : 𝗞𝗼𝗿𝗴 𝗰𝘂𝗰𝗶 𝗺𝘂𝗸𝗮 𝘁𝗮𝗽𝗶 𝘁𝗮𝗸 𝗰𝘂𝗰𝗶 𝗺𝗮𝗸𝗲𝘂𝗽 𝘁𝗲𝗿𝗹𝗲𝗯𝗶𝗵 𝗱𝗮𝗵𝘂𝗹𝘂. Ada org tanya, tak pakai makeup pun pakai day cream je.. kena pakai makeup remover jugak ke? Jawapan dia, yes. Kalau nak lebih yakin skin bersih guna jela. Kalau kulit bersih, penyerapan product2 lain pun lebih sempurna

𝗦𝗲𝗰𝗼𝗻𝗱 : 𝗖𝘂𝗰𝗶 𝗺𝘂𝗸𝗮 𝗱𝗲𝗻𝗴𝗮𝗻 𝘁𝗮𝗽𝗮𝗸 𝘁𝗮𝗻𝗴𝗮𝗻 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗸𝗼𝘁𝗼𝗿. Kalau rasa tangan kotor, apa kata korg cuci tangan dulu lepas tu baru cuci muka guna pencuci muka. Jangan la cuci muka dengan air je malas naw!

𝗧𝗵𝗶𝗿𝗱 : 𝗧𝗶𝗱𝗮𝗸 𝗺𝗲𝗻𝗴𝗴𝘂𝗻𝗮𝗸𝗮𝗻 𝘁𝘂𝗮𝗹𝗮 𝗸𝗵𝗮𝘀 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗺𝘂𝗸𝗮. Ada skin yg takda masalah pun, tapi kalau i nak lagi yakin biar je muka tu kering sendiri, tak lama pun dalam 5 min camtu kering dah. Tapi bg yg suka lap guna tuala, pastikan kena ada tuala khas untuk muka. Jangan guna tuala lap badan, mungkin kotor atau ada bakteria yang melekat yang boleh menyebabkan wajah korg naik jerrrawatttzz!


Tips : korg jangan la tunggu sampai jerawat naik baru nak buat, mula dari skrg. Mengubah kan lagi bagus dari merawat 🤗



Newer post