Cart 0

KEPENTINGAN PENJAGAAN MUKA UNTUK REMAJA

𝗞𝗲𝗽𝗲𝗻𝘁𝗶𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗣𝗲𝗻𝗷𝗮𝗴𝗮𝗮𝗻 𝗠𝘂𝗸𝗮 𝘂𝗻𝘁𝘂𝗸 𝗥𝗘𝗠𝗔𝗝𝗔. 𝗛𝗮 𝗸𝗼𝗿𝗴 𝘆𝗴 𝗱𝗮𝗵 𝗯𝗮𝗰𝗮 𝘁𝗮𝗷𝘂𝗸 𝗻𝗶 𝗷𝗮𝗻𝗴𝗮𝗻 𝗻𝗮𝗸 𝘀𝗸𝗶𝗽 𝗲𝗵, 𝗕𝗔𝗖𝗔 𝗗𝗨𝗟𝗨

Apa perkara pertama yang korang 𝗧𝗔𝗞 𝗕𝗢𝗟𝗘𝗛 𝗦𝗞𝗜𝗣 :


𝘊𝘓𝘌𝘈𝘕𝘚𝘐𝘕𝘎
Kenapa tak boleh skip? Sebab bila liang pori tersumbat, macam mana nak apply step skincare yang lain? Kiranya lagi susah nak absorb. Sama je macam korg tak pakai pape, bazirrr~

Ok next,


𝘈𝘊𝘕𝘌 𝘙𝘌𝘔𝘖𝘝𝘐𝘕𝘎
Jerawat yang ada kat muka boleh buatkan kita hilang confident. So apa kena buat? Ok kena cuci muka, pastikan muka sentiasa bersih. Pakai ubat jerawat and jangan biarkan jerawat mcm tu je atau pun picit jerawat. No no no!!

Next,


𝘔𝘖𝘐𝘚𝘛𝘌𝘕𝘐𝘕𝘎
Bila kita apply moisturiser pada wajah, kulit akan sentiasa kelihatan lembap dan sihat haa especially bila korg lepas scrub/mask wajah. Mmg WAJIB PAKAI lah org kata. Jangan anggap moisturiser ni bukan skin korg berminyak, ianya sangat penting untuk kulit korg kekal cantik. Pakai ikut keperluan dan ikut jenis kulit, main pakai je mmg lah tak sesuai. Kaji dulu! Tanya dulu pada yg lebih pakar.

Last,


𝘛𝘙𝘌𝘈𝘛𝘔𝘌𝘕𝘛
Treatment ni penting jugak untuk korg kekalkan kulit yang cantik dan sihat. Buat sebulan skali pun takpeeeee, tak salah punnn manjakan kulit wajah skali skala, kot malas sangat nak gi spa. Buat je kat rumah. DIY gittuwww~ tapi..... mask & scrub kena buat yaa, sekurang kurangnya 1/2 kali seminggu! PENTING TAU! Haaaaaa ikut keperluan kulit korg.


UNTUK CANTIK, KENA SENTIASA JAGA KULIT. KENA RAJIN TAU KALAU MALAS TAK CANTIK JANGAN SALAHKAN SKINCARE TGK ORG YANG CANTIK TU, DIA TAK PAKAI PAPE KE? CE AMIK TAHU SKIT SKINCARE ROUTINE DORG  ni tips berguna tau! Take it or leave it  



Older post Newer post