Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 62! Sayangi Malaysiaku!

KEGUNAAN TEKSTUR SKINCARE

๐—ž๐—ฒ๐—ด๐˜‚๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ง๐—ฒ๐—ธ๐˜€๐˜๐˜‚๐—ฟ ๐—ฆ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ฐ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ  #๐˜ฎ๐˜บ๐˜ญ๐˜ข๐˜ณ๐˜ข๐˜ช๐˜ฏ๐˜ง๐˜ฐ
—-> mengikut jenis kulit korg

Kalau kita tgk mall/drugstore/online punya skincare macam2 jenis skincare ada. Naik pening nak pilih sebab korg still confuse and tertanya2 “jenis skincare ni sesuai kee dengan skin i? ๐Ÿค”” daripada dok pening lelama tilekkkk benda alah tu baik korg study sikit jenis texture skincare mana yang sesuai dgn jenis kulit korg. Haa sebab tu lah penting untuk korg tahu jenis kulit korg. Main pakai je tak boleh yayang, nanti skin tak sesuai dah bazirrrrr ajeeeee, bab bazirrrr2 ni bagi kat perempuan mmg boleh win!

So jom kita tgk kejap jenis texture skincare mana yang sesuai untuk jenis kulit korg!


๐—Ÿ๐—ผ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป - Skincare lotion ini memiliki tekstur lebih cair dari skincare cream sesuai untuk jenis kulit wajah normal dan berminyak di beberapa titik, seperti T-zone.

๐—š๐—ฒ๐—น - Jenis skincare ini memiliki kandungan air yang lebih banyak. Fungsinya untuk menetralkan keadaan kulit wajah dari produksi minyak yang berlebih. Sesuai untuk jenis kulit berminyak dan jerawat.

๐—–๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐—บ - Skincare ini memiliki kandungan minyak tinggi. Fungsinya untuk memberi kelembaban ekstra di kulit wajah. Sangat sesuai untuk jenis kulit wajah normal.


So dah tahu kan mana yang sesuai dengan jenis kulit korang? Bila dah tahu, senang la nak pilih jenis skincare! Baru lah tak salahkan product nanti kalau breakout upsss! Mari lah sembang kalau nak tahu item Mylara yg mana sesuai dgn skin korg ๐Ÿงก



Older post Newer post