Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 62! Sayangi Malaysiaku! Shop Now!

JOM KENALI 5 MASALAH UMUM PADA WANITA 15 TAHUN DAN KE ATAS

𝟭. 𝗛𝗶𝗽𝗲𝗿𝗽𝗶𝗴𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝘀𝗶 - Biasanya terjadi berbentuk tompok2 cokelat di kulit wajah atau di bahagian tubuh. Ia lebih jelas kelihatan apabila terkena cahaya/cahaya matahari. Cara berkesan untuk hilangkannya, pakai krim pemutih (whitening cream) Kalau di Mylara —> Instabright Night Cream.

𝟮. 𝗞𝗲𝗿𝗶𝗽𝘂𝘁 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝗽𝗲𝗻𝘂𝗮𝗮𝗻 𝗱𝗶𝗻𝗶 - Biasanya terjadi oleh sebab persekitaran yang teruk dan atau gaya hidup yang tidak sihat. Gunakan product yang mengandungi retinoid. Retinoid boleh dikenali juga dengan nama Vit A.

𝟯. 𝗠𝗮𝘁𝗮 𝗽𝗮𝗻𝗱𝗮 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝗹𝗶𝗻𝗴𝗸𝗮𝗿𝗮𝗻 𝗵𝗶𝘁𝗮𝗺 𝗱𝗶 𝘀𝗲𝗸𝗶𝘁𝗮𝗿 𝗺𝗮𝘁𝗮 - Biasanya terjadi sbb kekerapan tidur lewat atau tidak cukup tidur. Salah satu cara yg cepat nak tutup mata panda korg boleh guna concealer, tapi kalau nak rawat korg boleh guna uncang teh yang letah digunakan then letak pada mata. Kena consistent, jangan la waktu panas2 terus letak, sejukkan dulu atau nak letak dalam peti ais pun boleh.

𝟰. 𝗝𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁 - Siapa yg tak pernah ada jerawat? Semua mesti pernah alami kan, cuma yg beza teruk atau tak je. Caranya, kena pastikan muka sentiasa bersih, cuci muka 2 kali sehari nak2 sblm tidur mmg kena cuci muka. Guna pencuci muka yg sesuai dengan jenis kulit. Boleh cuba Glowing Cleanser Mylara, sesuai untuk all skin types.

𝟱. 𝗕𝗲𝗸𝗮𝘀 𝗹𝘂𝗸𝗮 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝘀𝗲𝗹𝘂𝗹𝗶𝘁 - Ni common. Betul tak? Cara atasi, boleh try minyak zaitun atau apa apa product yg mengandungi Vit E. Tapi kalau untuk bekas luka sendiri, boleh try apply sunscreen kat luka tersebut. Atau nak lebih lanjut boleh tanya pada yg lebih pakar, seperti doktor pakar kulit.


Love,

MYLARA



Newer post