Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 62! Sayangi Malaysiaku! Shop Now!

CIRI-CIRI KULIT KUSAM BERDASARKAN JENIS KULIT

Kulit kusam? Macam mana nak tahu kulit kusam berdasarkan jenis kulit korg? Ok meh sini kita belanja tips  #beautyisachoice #infomylara

Jenis kulit korg adalah :⠀
—> Kering⠀
—> Berminyak⠀
—> Normal⠀

So ada tak ciri2 camni kat skin korg? Kalau ada, yes skin korg kusam. And korg tahu tak apa puncanya? Hihi. Ni selalu yg org tak perasan tapi sangat memberi kesan. Antaranya adalah :⠀

- Tidak menggunakan moisturiser⠀
- Terlampau terdedah dengan matahari⠀
- Jarang melakukan exfoliate⠀
- Dihidrasi, which is korg kurang minum air⠀
- Stress⠀
- Kurang tidur⠀

Tapi jangan risau skin kusam boleh atasi  tapi kena rajin je. Nak cantik kannnn?  so meh lah rajin bersama-sama 🤗 Caranya adalah :⠀

- Gunakan cleanser + toner⠀
- Gunakan pelembab + sunscreen⠀
- Amalkan mask + exfoliate dengan cara dan masa yang betul⠀
- Jangan merokok + alkohol⠀
- Amalkan rutin olahraga yang teratur⠀
- Elakkan stress⠀

Mesti nanti korg tertanya2 kan, kalau kat Mylara ni nak pakai apa je untuk hilangkan kulit kusam? Ok ni i bgtau, i boleh try combo 𝗦𝘂𝗽𝗲𝗿 𝗕𝗿𝗶𝗴𝗵𝘁𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴 & 𝗚𝗹𝗼𝘄𝗶𝗻𝗴 𝟱 𝗶𝗻 𝟭, which is item yang ada dalam combo ni adalah :⠀

-  Glowing Cleanser 60ml⠀
-  Matte Perfect CC Cream SPF 35 7g⠀
-  Instabright Night Cream 7g⠀
-  Perfect Glow Serum 10ml⠀
-  Fix | GLO Glowing Spray 30ml⠀

5 ITEM POWER, nampak macam biasa/simple tapi kesannya boleh berdenyut kepala u beb  tapi kalau nak try yang lain pun boleh, kena ikut condition skin awak. Sbb tu kena CONSULT skin dulu sebelum beli. Okay?



Older post Newer post