5 RAHSIA WAJAH KEKAL CANTIK TANPA 'MAKE UP'

Tips untuk yang gemarkan “naked-face”  eh i pun suka lah muka tanpa makeup!!  bebas dari segala galanyaa, tapii tak boleh nak salahkan makeup, kadang kita makeup just nak rasa cantik je kan  tak salah punnn!! Cumaaaaa... jeng jeng jenggg... kena jaga 5 perkara niii okeh! Enjoy2 jugak ye 


1. Elakkan dari terkena sinaran UV terlalu lama, tak bagus untuk skin, tapi ok je kalau korg pakai sunscreen/sunblock cuma jangan lupa topap, means setiap 3/4 jam better topap lagi pada kulit agar betul2 rasa di protect.

2. Minum air masak secukupnya, kalau boleh 2L/sehari, nak minum lebih pun lagi bagusss!

3. Guna pelembab yang sesuai dengan kulit, even oily skin pun actually kena pakai tapi pilih lah yg jenis gel/oil-free punya jangan ambil yg jenis cream, takut nanti skin awak bertambah oily, bila muka too much oily jadi jerawat suka naik sbb kotoran mudah melekat pada wajah.

4. Kekalkan aktiviti luar, tapiiiii jangan lupa pakai sunblock/sunscreen. Tu je, bila kita berpeluh sbnrnya bagus dari segi dalaman & luaran. Hihi

5. Jangan selalu mandi air panas. Kalau sejuk pepagi boleh lah mandi, nak cuci muka boleh la tu pun kalau boleh air yg suam kuku je. Kan best mandi air sejukkk, segarrrr jeee badan. Kan kannn? 😬


Jangan lupa amalkan! Loveee loveee, loveee yourself



Older post Newer post