Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 62! Sayangi Malaysiaku!

3 FAVOURITE SPOT JERAWAT DI WAJAH DAN PENYEBABNYA

Kenapa Mylara selalu bincangkan 𝗺𝗮𝘀𝗮𝗹𝗮𝗵 𝗷𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁?

—> sebab 𝗺𝗮𝘀𝗮𝗹𝗮𝗵 𝗷𝗲𝗿𝗮𝘄𝗮𝘁 ni bukan saja isu pada remaja, tapi orang dewasa pun mengalaminya. Mana ada skin tak pernah tumbuh jerawat? Betul tak?
—> Maksud jerawat pun berbeza, termasuklah penyebabnya, dan ia boleh diketahui berdasarkan kedudukan jerawat di muka.

JOM BACA JAP! 🤳🏻

3 tempat utama yang selalu/kerap/sering JERAWAT NAIK. Sampai naik boringgg!! Ada yang dah hilang 1, 1 lagi naik kat TEMPAT YANG SAMA!!! marah betul tak? Mesti punya  kat mana tempat utama tuuu??

 1. Jerawat di pipi

photo6154306235722213570.jpg


 2. Jerawat di dagu

photo6154306235722213571.jpg


 3. Jerawat di dahi & hidung

photo6154306235722213572.jpg

Dah tahu punca, jadi senang lah nak atasi kan? Kadang kita busy sangat tak sempat rehat, rehat lah secukupnya, dan minum plain water more more and more!  mencegah lagi bagus daripada mengubati kan?



Older post Newer post