Cart 0

MYLARA Skincare Tips

HIPERPIGMENTASI

Orkid

๐—› ๐—œ ๐—ฃ ๐—˜ ๐—ฅ ๐—ฃ ๐—œ ๐—š ๐—  ๐—˜ ๐—ก ๐—ง ๐—” ๐—ฆ ๐—œ Betul ke โ€˜๐—ต๐—ถ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—ถ๐—ด๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฎ๐˜€๐—ถโ€™ ni di sebabkan cahaya matahari? ๐—›๐—ถ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—ถ๐—ด๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฎ๐˜€๐—ถ merupakan salah satu kerosakkan kulit yang ditandai dengan munculnya tanda berwarna gelap pada kuli

Read more →


RUTIN HARIAN MYLARA BUAT REMAJA & WANITA 20AN

Orkid

๐—ฅ๐—จ๐—ง๐—œ๐—ก ๐—›๐—”๐—ฅ๐—œ๐—”๐—ก ๐— ๐—ฌ๐—Ÿ๐—”๐—ฅ๐—” ๐˜‚๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ ๐—ธ๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐˜†๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—บ๐˜‚๐—ฟ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐—ฎ๐—ป - ๐Ÿฏ๐Ÿฌ๐—ฎ๐—ป, ๐—ฎ๐—น๐—ฎ ๐—ฎ๐—น๐—ฎ ๐—ป๐—ฎ๐—ธ ๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ ๐—บ๐˜‚๐—ฑ๐—ฎ ๐—น๐—ฎ๐—ด๐—ถ ๐—ฝ๐˜‚๐—ป ๐—ฏ๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ต ๐Ÿคญ ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฎ ๐˜€๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ต ๐—ป๐˜†๐—ฒ๐—ฒ (๐˜ง๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ ๐˜ด๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ต๐˜บ๐˜ฑ๐˜ฆ) ๐—–๐—Ÿ๐—˜๐—”๐—ก๐—ฆ๐—˜ โ€”-

Read more →


HOW TO DETERMINE YOUR SKIN TYPE

Orkid

Bagaimana cara mengetahui jenis kulit korg? Untuk mengetahui apa jenis kulit anda, anda boleh melakukan test sederhana dengan mengelap wajah dengan tisu pada pagi hari ketika baru bangun tidur dan kenali apa jenis kulit anda. Setelah mengetahui apa

Read more →


MYLARA GLOWING SPRAY TIPS & TRICKS!!

Orkid

โ€”> ๐—™๐—ถ๐˜… | ๐—š๐—Ÿ๐—ข ๐—š๐—น๐—ผ๐˜„๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฆ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐˜†

Read more →


SKINCARE ROUTINE TIPS FOR BEGINNERS

Orkid

SKINCARE ROUTINE UNTUK BEGINNERS yg baru nak berjinak2 dengan skincare tu kann, yg sblm ni tak pakai pape pun boleh lah try tips ni dulu okeh! Sebenarnya untuk kulit muka yang baru ingin dirawat, kena bermula dengan sesuatu yang lebih ringkas dulu,

Read more →


PERBEZAAN BB CREAM, CC CREAM & DD CREAM

Orkid

JOM CHECK THIS OUT GIRLS!! Korg suka yang mana satu? โ€”> BB CREAM โ€”> CC CREAM โ€”> DD CREAM Masing2 ada fungsi yang SEMPURNA! Yang penting korg selesa pakai yg mana, tu je. So, korg dah dapat tahu tentang perbezaan BB, CC dan DD kan? Jangan tersilap, m

Read more →


RUTIN SKINCARE 'BRIGHTENING' UNTUK KULIT KERING DAN BERMINYAK

Orkid

๐Œ๐˜๐‹๐€๐‘๐€ ๐๐‘๐ˆ๐†๐‡๐“๐„๐๐ˆ๐๐† ๐’๐„๐“๐’ . Siapa kat sini ada masalah ๐—ž๐—จ๐—Ÿ๐—œ๐—ง ๐—ž๐—˜๐—ฅ๐—œ๐—ก๐—š & ๐—ž๐—จ๐—Ÿ๐—œ๐—ง ๐—•๐—˜๐—ฅ๐— ๐—œ๐—ก๐—ฌ๐—”๐—ž ?? Pening kepala camneeee nak settle masalah skin camni? Tapi nak putih gakk, bukan stakat putih jee, nak putih glowing

Read more →


GOOD REASON TO PUT DOWN YOUR PHONE

Orkid

7 punca J E R A W A T naik di muka korg yang korg tak perasan lels pastu di salahkannya product tak bagus kecian dieww #infomylara . 1. Skip pemakaian toner 2. Berus makeup tak cuci 3. Kopi atau caffein 4. Gula 5. Foundation tebal 6. Sering tukar2 p

Read more →


7 SEBAB MENGAPA ANDA HARUS MILIKI ACNE GEL + DALAM KOLEKSI KOSMETIK ANDA

Orkid

7 Sebab mengapa anda harus miliki Acne gel + dalam koleksi kosmetik anda 1) Jerawat memang SUKA BERGURAU. Naik kat muka selalu tak nak infirm dulu. 2) Jerawat TIDAK AKAN MEMBAIK dengan produk sembarangan yang bukan khusus untuk jerawat. 3) Acne gel+

Read more →


SUN SPOT DAN DARK SPOT. APA PERBEZAANNYA?

Orkid

Kalau korg perhatikan betul2 pada skin korg, korg ada perasan tak ada beberapa bintik atau titik pada kulit yang mempunyai warna yg lebih gelap? Yg kalau takda tu takpa lah kira skin korg bagus lah. Yg ada tu, secara amnya, tempat ini akan muncul di

Read more →


MAKAN COKELAT DAPAT MENYEBABKAN JERAWAT

Orkid

๐™๐™–๐™ ๐™ฉ๐™– ๐™–๐™ฉ๐™–๐™ช ๐™ข๐™ž๐™ฉ๐™ค๐™จ?? โ€”> Sebenarnya tingginya consume kadar gula dan lemak adalah punca yang menyebabkan produksi minyak di kulit meningkat sehingga mudah berjerawat. โ€”> Sementara, lemak dan gula tak hanya terdapat pada cokelat, jadi tkpe

Read more →


RUTIN PUTIH GLOWING DALAM 7 HARI

Orkid

๐—ฅ๐—จ๐—ง๐—œ๐—ก ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—๐—”๐—š๐—”๐—”๐—ก ๐—ช๐—”๐—๐—”๐—› : ๐—ฃ๐˜‚๐˜๐—ถ๐—ต ๐—š๐—น๐—ผ๐˜„๐—ถ๐—ป๐—ด ๐——๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ ๐— ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ ๐Ÿณ ๐—›๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐Ÿคฉ . Bagaimana 5 item ini berfungsi untuk skin anda? Penjagaan complete yang macam mana? Mudah saja. . Glowing Cleanser 60ml Matte Perfect CC Cream

Read more →


5 TANDA ANDA TIDAK SESUAI DENGAN PRODUK SKINCARE

Orkid

Pakai2 skincare rasa tak sesuai, jadi apa tanda2 skincare tak sesuai dengan skin korg?? Jom check jap, 1. Kulit wajah terasa pedih dan gatal 2. Kulit mengelupas seperti bersisik 3. Kulit terasa panas dan terbakar 4. Kulit terdapat ruam dan biji2 mer

Read more →


WAKTU YANG TEPAT UNTUK MENGGUNAKAN SERUM?

Orkid

Ramai yang masih tertanya2 bila nak pakai serum? Waktu bila yang paling โ€˜mustajabโ€™ pakai serum? Nak kena cuci muka tak after pakai? Ini lah common question yang biasa kita terima. Ok senang je. Kita ajar awak ok - Serum seeloknya pakai 2 kali sehari

Read more →


KENALI KULIT KUSAM DAN CARA PANTAS UNTUK MENGATASI KULIT KUSAM!

Orkid

๐Œ๐š๐œ๐š๐ฆ ๐ฆ๐š๐ง๐š ๐ง๐š๐ค ๐ค๐ž๐ง๐š๐ฅ ๐ค๐ฎ๐ฅ๐ข๐ญ ๐ค๐ฎ๐ฌ๐š๐ฆ? ๐Œ๐ฎ๐๐š๐ก ๐ฃ๐ž, ๐ฆ๐ž๐ก ๐ข ๐ญ๐ฎ๐ง๐ฃ๐ฎ๐ค๐ค๐š๐ง Biasanya kesan daripada kulit kusam yg korg boleh nampak adalah : - Tona kulit gelap dan tak sekata - Kemunculan bintik atau jerawat kecil - K

Read more →


KEPENTINGAN PENJAGAAN MUKA UNTUK REMAJA

Orkid

๐—ž๐—ฒ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ฃ๐—ฒ๐—ป๐—ท๐—ฎ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐— ๐˜‚๐—ธ๐—ฎ ๐˜‚๐—ป๐˜๐˜‚๐—ธ ๐—ฅ๐—˜๐— ๐—”๐—๐—”. ๐—›๐—ฎ ๐—ธ๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐˜†๐—ด ๐—ฑ๐—ฎ๐—ต ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฎ ๐˜๐—ฎ๐—ท๐˜‚๐—ธ ๐—ป๐—ถ ๐—ท๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป ๐—ป๐—ฎ๐—ธ ๐˜€๐—ธ๐—ถ๐—ฝ ๐—ฒ๐—ต, ๐—•๐—”๐—–๐—” ๐——๐—จ๐—Ÿ๐—จ Apa perkara pertama yang korang ๐—ง๐—”๐—ž ๐—•๐—ข๐—Ÿ๐—˜๐—› ๐—ฆ๐—ž๐—œ๐—ฃ : ๐˜Š๐˜“๐˜Œ๐˜ˆ

Read more →


5 CARA ATASI KULIT KERING

Orkid

Macam biasa, i akan selalu remind korg pasal KULIT KUSAM ni sebab kan musim rayaa ni, i nak semua CANTIK CANTIK je โ™ฅ ok JOM BACA JAP, info penting!! antara cara atasi kulit kusam adalah : 1. Basuh muka guna air suam. Cara ni untuk pori pori m

Read more →


AIR SUAM DAN BUAH LIMAU BAGUS UNTUK KECANTIKAN?

Orkid

๐—ž๐—ผ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ฎ๐—ต๐˜‚ ๐˜๐—ฎ๐—ธ? Kandungan nutrisi yang ada pada buah lemon ni sangatlah elok untuk kesihatan mahupun kecantikan Selain drpd dapat membakar lemak dan melancarkan sistem pencernaan, banyak lagi khasiat tersembunyi lemon ni yg korg tak ta

Read more →


5 SEBAB JERAWAT DAN CARA PANTAS MENGATASI MASALAH JERAWAT!

Orkid

๐Ÿฑ ๐—ฆ๐—˜๐—•๐—”๐—• ๐—๐—˜๐—ฅ๐—”๐—ช๐—”๐—ง ๐——๐—”๐—ก ๐Ÿฑ ๐—–๐—”๐—ฅ๐—” ๐—”๐—ง๐—”๐—ฆ๐—œ. ๐—™๐˜‚๐—ต๐—ต๐—ต, ๐—ท๐—ผ๐—บ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฎ ๐—ท๐—ฎ๐—ฝ : โƒ Handphone โƒ Bantal โƒ Shampoo โƒ Alat solek โƒ Bersukan 5 punca, cara mengatasinya macam mana gais? Info Mylara ada bantu awak tak? ke korg nak lagi? โƒ J

Read more →


RAHSIA KULIT FLAWLESS TANPA MENGGUNAKAN FOUNDATION?

Orkid

๐™‹๐™š๐™ฃ๐™ฉ๐™ž๐™ฃ๐™œ ๐™ ๐™š ๐™›๐™ค๐™ช๐™ฃ๐™™๐™–๐™ฉ๐™ž๐™ค๐™ฃ?? Memang foundation merupakan salah satu kunci untuk mendapatkan makeup yang flawless. Tapi, untuk dapatkan kulit flawless dan glowing juga korg boleh dapatkan tanpa menggunakan foundation! Apa rahsianyaaa? J

Read more →