Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 62! Sayangi Malaysiaku!

MYLARA Skincare Tips

WHY YOUR CLEANSER ISN'T WORKING

Orked

Siapa pernah rasa pakai pencuci muka ke tak pakai ke sama je? Skin macam takde perubahan. Siapa pernah rasa camni? Ce angkat tangan sikit kat komen #swipethepicture⠀ But why.......⠀ Ce check balik korg punya cleansing routine then compare kan dengan

Read more →


HOW TO DO FACIAL AT HOME

Orked

How howwww? 1. Cleanse⠀ 2. Exfoliate⠀ 3. Steam⠀ 4. Mask⠀ 5. Moisturize⠀ Penting ke facial ni? Even buat sendiri? 🤔 ianya perlu untuk nak kulit korg EXTRA GLOW gittiewww lagipun facial ni jugak boleh mengatasi pelbagai masalah kulit. Kalau malas san

Read more →


KENALI PENYEBAB KERUTAN DI WAJAH

Orked

𝗝𝗢𝗠 𝗞𝗘𝗡𝗔𝗟𝗜 𝗞𝗘𝗥𝗨𝗧𝗔𝗡 𝗗𝗜 𝗪𝗔𝗝𝗔𝗛 𝗞𝗢𝗥𝗚. 𝗞𝗼𝘁 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗺𝗮𝗻𝗮 𝘆𝗮𝗻𝗴 𝗯𝗶𝗹𝗮 𝘁𝗲𝗻𝗴𝗼𝗸 𝗰𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻 𝗿𝗮𝘀𝗮 𝗺𝗮𝗰𝗮𝗺 ‘𝗲𝗵 𝗸𝗲𝗻𝗮𝗽𝗮 𝗻𝗮𝗺𝗽𝗮𝗸 𝗺𝗮𝗰𝗮𝗺 𝗯𝗲𝗿𝗸𝗲𝗿𝘂𝘁 𝗷𝗲 𝗺𝘂𝗸𝗮 𝗮𝗸𝘂?’ ok jom check!!⠀

Read more →


THE CORRECT WAY TO USE SPRAY

Orked

Selalu kalau kita tengok makeup tutorial, apasal lah dorg main sebur jeee face mist tu kan?? Mana ada main sembur orang ikut arrow laaa!! Cara pakai kena betul, mana tahu effect tu POWER nanti? Meh tengok sini, motion yang kena spray, jangan main sp

Read more →


MITOS TENTANG TONER YANG KORANG TAK PATUT PERCAYA!

Orked

𝗠𝗜𝗧𝗢𝗦 𝗧𝗢𝗡𝗘𝗥 - betul ke ada perkara pasal toner yang korg tak boleh percaya bulat-bulat? 🧐 Masa korg pakai toner, perasan tak kat kapas ada kotor lagi? Even dah cuci muka tau masa tu gais, so disebabkan perkara ni ramai yg anggap toner tu

Read more →


SLEEPING MASK VS NIGHT CREAM

Orked

𝗦𝗟𝗘𝗘𝗣𝗜𝗡𝗚 𝗠𝗔𝗦𝗞 𝘃𝘀 𝗡𝗜𝗚𝗛𝗧 𝗖𝗥𝗘𝗔𝗠 Mana yang lagi sesuai dengan skin korg? Tapi apa perbezaannya kan? 🤔🤔🤔 Dedua item ni digunakan waktu malam sebelum korg tidur 🤤 𝗡𝗶𝗴𝗵𝘁 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 atau krim malam berfungsi sebagai night mo

Read more →


5 SEBAB KENAPA MUKA SELALU BREAKOUT!

Orked

𝐁 𝐑 𝐄 𝐀 𝐊 𝐎 𝐔 𝐓 𝐁 𝐑 𝐄 𝐀 𝐊 𝐎 𝐔 𝐓 𝐁 𝐑 𝐄 𝐀 𝐊 𝐎 𝐔 𝐓 Ramai tak tahu yang kulit breakout tu boleh datang dari pelbagai punca. Kulit rosak memang buat kita murung berbulan lamanya. Sebab tu kita kena tau dari mana punca sebenar dia

Read more →


CARA MENJAGA JERAWAT YANG PECAH!!

Orked

CARA JAGA JERAWAT YANG PECAH Korg mesti suka picit2 jerawat kan? Haaa tapi korg tahu tak kalau jerawat dah pecah tu macam mana nak jaga dia? Haa bukan stakat jerawat ada je kena jaga, jerawat dah pecah atas sebab sendiri atau benda lain pun kena jag

Read more →


TINTED MOISTURISER VS CC CREAM

Orked

Hello gais, sore! Jom kita tgk apa ni 🤩 𝗣𝗘𝗥𝗕𝗘𝗭𝗔𝗔𝗡 𝗧𝗜𝗡𝗧𝗘𝗗 𝗠𝗢𝗜𝗦𝗧𝗨𝗥𝗜𝗦𝗘𝗥 & 𝗖𝗖 𝗖𝗥𝗘𝗔𝗠. 𝗧𝗜𝗡𝗧𝗘𝗗 𝗠𝗢𝗜𝗦𝗧𝗨𝗥𝗜𝗦𝗘𝗥 adalah moisturizing cream atau lotion yang memiliki sedikit efek tint di dalamnya, maka itu alat k

Read more →


SPF YANG KORANG PERLUKAN...

Orked

𝗦 𝗣 𝗙 = 𝗦𝘂𝗻 𝗣𝗿𝗼𝘁𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗙𝗮𝗰𝘁𝗼𝗿 #infomylara SPF merupakan singkatan dari Sun Protection Factor. SPF dalam sebuah produk pelindung matahari akan memberi tahu korg sebaik apa produk tersebut dalam melindungi kulit Anda dari sengata

Read more →


TAHUKAH ANDA APA ITU SPF?

Orked

𝙎𝙪𝙣𝙗𝙡𝙤𝙘𝙠 / 𝙎𝙪𝙣𝙨𝙘𝙧𝙚𝙚𝙣 - macam mana nak pilih? 🤔⠀ Jika tidak begitu terdedah kepada sinaran terik matahari atau yang terdedah sekejap saja (kurang dari 4 jam), spf 15 sudah mencukupi. Tapi, kalau memang terdedah lama dan sentiasa ber

Read more →


4 CARA LUAR BIASA KORANG BOLEH LAKUKAN DENGAN MENGGUNAKAN FACE MIST

Orked

Siapa tahuuu 𝗙𝗮𝗰𝗲 𝗠𝗶𝘀𝘁 tu apa? ⠀ —> Actually 𝗙𝗮𝗰𝗲 𝗠𝗶𝘀𝘁/𝗚𝗹𝗼𝘄𝗶𝗻𝗴 𝗦𝗽𝗿𝗮𝘆/𝗦𝗲𝘁𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 𝗦𝗽𝗿𝗮𝘆 adalah benda yang sama! apa functionnyaaa?⠀ ⠀ Face mist merupakan salah satu produk perawatan wajah yang bagus kerana mempun

Read more →


TIPS MENGECILKAN PORI-PORI

Orked

OH PORI PORI KU Liang pori-pori terbuka boleh menjadi satu masalah pada kita. Liang roma kita kelihatan seperti berlubang. Biasanya ia terjadi di hidung, dagu dan pipi anda tapi sebenarnya kat mana-mana area pun boleh terjadi. Ia menjadi liang pori

Read more →


WHAT IS YOUR ACNE TELLING YOU?

Orked

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗜𝗦 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗔𝗖𝗡𝗘 𝗧𝗘𝗟𝗟𝗜𝗡𝗚 𝗬𝗢𝗨𝗨𝗨𝗨𝗨! #𝙞𝙣𝙛𝙤𝙢𝙮𝙡𝙖𝙧𝙖 —> Alergikkkk niii tgk perkataan 𝗔𝗖𝗡𝗘 haha 𝗗𝗮𝗵𝗶 - Mungkin korg tak cukup air dan mengamalkan diet yang tidak sihat menyebabkan jerawat tumbuh di dahi atau t

Read more →


BLACKHEAD VS WHITEHEAD

Orked

𝗕𝗟𝗔𝗖𝗞𝗛𝗘𝗔𝗗𝗦 𝘃𝘀 𝗪𝗛𝗜𝗧𝗘𝗛𝗘𝗔𝗗𝗦 Sebelum tu, nak tanya. Korg reti ke bezakan? Ke korg tak tahu lagi apa tu whiteheads apa tu blackheads? 🤔 Whitehead adalah biji kecil di muka yang berwarna putih. Ia juga kadang-kadang ada di hidung. B

Read more →


MENGATASI WAJAH BELANG AKIBAT HIJAB

Orked

Sunburn ke sis? 😱 sunburn takpe lah perkara biasa, Malaysia kan panas, yang berbelang tu. Apa cer? 🙊 Berbelang biasanyaa nampak kat mana? Tangan? Kaki? Muka? Mukaaa paling tak best kot kalau belang 😭 nak2 kalau korg active bersukan, lagi lah kan.

Read more →


7 RAHSIA LOOK FRESH TANPA MAKEUP!

Orked

Rahsia “𝕃𝕠𝕠𝕜 𝔽𝕣𝕖𝕤𝕙” tanpa makeup even kerja sampai petang? 🤩 1. Cuci muka 2x sehari dengan menggunakan pencuci muka. 2. Use toner & moisturiser 3. Jangan lupa pakai sunscreen bila keluar rumah and do not touch you face baby! Kalau tangan be

Read more →


7 SEBAB MENGAPA KORANG PERLU EXFOLIATE DALAM RUTIN SKINCARE KORANG

Orked

Mylara Hydro Peeling Gel Merupakan gel penghapus kulit mati wajah yang terbuat dari kelopak mawar dan 'water-based' serta sangat bermanfaat untuk menutrisi kulit, menjadikan kulit bersih, putih, lembut dan sihat. Mylara Hydro Peeling Gel sangat disa

Read more →


KEGUNAAN TEKSTUR SKINCARE

Orked

𝗞𝗲𝗴𝘂𝗻𝗮𝗮𝗻 𝗧𝗲𝗸𝘀𝘁𝘂𝗿 𝗦𝗸𝗶𝗻𝗰𝗮𝗿𝗲 #𝘮𝘺𝘭𝘢𝘳𝘢𝘪𝘯𝘧𝘰 —-> mengikut jenis kulit korg Kalau kita tgk mall/drugstore/online punya skincare macam2 jenis skincare ada. Naik pening nak pilih sebab korg still confuse and tertanya2 “jenis s

Read more →


TYPE OF ACNE

Orked

TYPE OF ACNE :#𝘮𝘺𝘭𝘢𝘳𝘢𝘪𝘯𝘧𝘰 1. HEALTHY PORE 2. WHITEHEAD 3. BLACKHEAD 4. PAPULE 5. PUSTULE Yang mana antara masalah atas ni korg ada alami skrg? And korg tahu tak Mylara boleh bantu pulihkan? Jangan risau, benda boleh bincang kenapa nak sera

Read more →