Cart 0

6 JENIS PEWARNA BIBIR, MANA SATU FAVOURITE KORANG?

𝗣𝗘𝗪𝗔𝗥𝗡𝗔 𝗕𝗜𝗕𝗜𝗥 𝗠𝗔𝗡𝗔 𝗦𝗔𝗧𝗨 𝗙𝗔𝗩 𝗞𝗢𝗥𝗚?


1. LIP BALM/LIP BUTTER. 

Lip balm biasanya mengandungi vitamin E dan SPF supaya kelembapan bibir dikekalkan dan dilindungi dari cahaya matahari. Lip butter pulak mengandung minyak yang lebih banyak dibanding lip balm. Hal ini membuat tekstur pada lip butter serupa mcm mentega, haa tak salah pun kalau korg nak cuba dedua! Even lagi better kot!

2. LIP GLOSS.

Untuk yg nakkan effect geglowing try lah lip gloss! Tapi cari lip gloss yg memberikan kelembapan pada bibir ye, jangan pakai beli je  sebab kadang2 mesti korg malas nak pakai lipbalm/lipbutter dulu kan? So mesti terus pakai je tapi korg kena tahu jugak kandungan minyak yg ada pada lip gloss mmg boleh menjaga kelembapan bibir tapi tak setanding bila korg pakai lipbalm/lipbutter dulu tau! So camne? Haaa

3. LIP STICK/GINCU 

Haa lipstick ni adalah produk pewarna bibir yang biasa digunakan untuk menunjukan yg korg dah dewasa!  so siapa pakai lipstick dia dah besar ar kan?  Ia juga tersedia dengan pelbagai jenis warna so korg tak boring la and ada jugak warna yg boleh memberikan efek bibir seksi tau mcm warna merah delima! Wah! Betul ke? Haa yg biasa pakai lipstick ni mesti tahuuu punyaa

4. LIP TINT.

Kerap makan dan minum membuat lipstick korg cepat hilang pastu mesti tk kuasa kejap2 touch-up so korg boleh try lip tint, teksturnya lebih cair sikit. Tapi lip tint akan buat bibir korg kering cuma ramai yg pakai lip tint sbb ianga tahan lama sikit dari lipstik. Kalau nak pakai gak, apa kata korg try pakai lipbalm/lipbutter terlebih dahulu, then apply la lip tint fav korg!

5. LIP CREAM.

Tgah HOT kan skrg? Ianya ebih creamy and ringan bila pakai. Pernah tgk? Kalau tak pernah gi usha @hiracosmetics.hq  lebih kurang camtu, kaler pun nice2 je sesuai untuk kulit kita  ceh ceh! Hihi

6. LIP LINER.

Lebih kurang macam celak, tapi celak pakai kat mata yg lip liner ni pakai tepi bibir, macam lukis bibir tu laa, bingkai bibirrr~ tak ramai pakai, tapi kalau org pandai pakai, bibir dorang CANTIKS!  nampak bibir korg seksiii dan menggodahhh gittieww